Американската актриса Кристен Стюарт ще оглави международното жури на 73-ия

...
Американската актриса Кристен Стюарт ще оглави международното жури на 73-ия
Коментари Харесай

Кристен Стюарт ще оглави журито на "Берлинале"

Американската актриса Кристен Стюарт ще оглави интернационалното жури на 73-ия Берлински кинофестивал, който ще се организира пред февруари, оповестиха от пресслужбата на форума.  " Развълнувани сме, че Кристен Стюарт поеме тази забележителна задача. Тя е еднa от най-талантливите и многостранни актриси на своето потомство... С впечатляващ опит зад тила си, Стюарт е идеалната връзка сред Съединени американски щати и Европа ", споделят шефовете на " Берлинале " Мариете Рисенбек и Карло Шатриан.

32-годишната актриса е известна с функциите си в поредицата " Здрач ", " Снежанка и ловецът " и " Спенсър ", където ролята на лейди Даяна й носи номинация " Оскар ". 

" Берлинале " ще се организира в немската столица от 16 до 26 февруари 2023 година Премиерите ще са главно в Берлинския замък на Потсдамер Плац. 

През 2022 година за главните награди се състезаваха 18 кино лентата от 15 страни. " Алкарас " (Испания, Италия) на режисьорката Карла Симон бе удостоена с премия " Златна мечка " на 72-ото издание на форума. 

Първият кинофестивал в Берлин е открит на 6 юни 1951 година с кино лентата на Алфред Хичкок " Ребека " (1940). Една от премиите тогава печели " Пепеляшка " на " Дисни ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР