Американската агенция по храни и лекарства (FDA) заяви, че бездимните

...
Американската агенция по храни и лекарства (FDA) заяви, че бездимните
Коментари Харесай

Бездимните устройства отново на пазара в САЩ

Американската организация по храни и медикаменти (FDA) съобщи, че бездимните устройства ще бъдат пуснати на пазара, имайки по-малък риск за здравето от цигарите.

Бездимните цигари се оферират в над 53 страни и над 10 милиона души са закупили устройство, което се предлага като опция на стандартните цигари или на пушачи, които желаят да се откажат от цигарите.

Според Philip Morris USA, който предлага първите в света бездимни устройства за нагряване на тютюн в Съединените щати, продуктът ще може да се продава в Съединени американски щати като произведение с модифициран риск. Заповедта е издадена след повече от 3 години оценка на научните данни на изделието.

В известие на FDA във вторник Мич Зелер, шеф на Центъра за тютюневи произведения на FDA, написа: „ Данните, показани от компанията, демонстрират, че стартирането на пазара на тези съответни артикули може да помогне на подвластни възрастни пушачи да спрат елементарните цигари, само че единствено в случай че те изцяло превключат на електронни устройства. FDA ще следи от близко по какъв начин се употребяват от потребителите, с цел да дефинира дали тези артикули дават отговор на този капацитет и не провокират ли по-голяма приложимост на цигари измежду младежите. "

FDA счита, че наличните доказателства демонстрират, че нагряването на тютюна вместо горенето понижава производството на 15 евентуално нездравословни химикали, макар че организацията предизвестява, „ тези артикули не са безвредни, нито са утвърдени от FDA “.

Philip Morris Products S.A. също е задължен да извърши наблюдаване и изследвания след стартирането на пазара, с цел да „ дефинира въздействието на тези артикули върху усещането, държанието и здравето на потребителите.

Компанията също по този начин би трябвало да осведоми FDA за напъните за попречване на достъпа на младежите.

Разрешението изтича след четири години и компанията би трябвало да го възобнови, с цел да продължи да продава продукта.

Решението на FDA е значим образец за това по какъв начин държавните управления и здравните управляващи могат да контролират бездимните други възможности и да ги разграничат от цигарите с оглед запазване и възстановяване на публичното здраве.

British American Tobacco подаде иск против Philip Morris International Inc. през април за нарушение на патент в Окръжния съд на Съединени американски щати, като твърди, че PMI е употребила авторски права в своя артикул. Отделите за електронни цигари и бездимни тютюни на PMI от своя страна заведоха иск през май против BAT за нарушение на патент върху електронните цигари на Juul Labs Inc., в които PMI има 35% дял
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР