Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри за масова

...
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри за масова
Коментари Харесай

Одобриха първия презерватив за анален секс

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) утвърди за всеобща приложимост първия презерватив за анален сексуален акт. Тази стъпка беше приветствана от специалисти като победа за половото здраве, съобщи Агенция Франс Прес.

Въпреки че хората към този момент употребяват презервативи за анален секс, както предлагат здравните организации, в това число Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), всички пуснати на пазара артикули са тествани и утвърдени като „ безвредни и ефикасни “ за вагинална приложимост.

Защитниците на половото здраве считат, че това е голяма стъпка в предварителната защита на ХИВ, защото незащитеният анален сексуален акт крие най-големия риск от предаване на вируса.

Според изследване 69 % от мъжете, които вършат секс с мъже, биха употребявали по-често презервативи, в случай че е имало такива, утвърдени от здравните управляващи.

„ Разрешението на здравните управляващи на презерватив, който е особено обозначен, оценен и етикетиран за анален сексуален акт, може да усъвършенства вероятността от потребление на презерватив по време на гей секс “, заяви Кортни Лиас от Агенцията.

Презервативът идва в няколко размера, само че включва и книжен образец, който да помогне на всеки консуматор да откри верния размер. Клиничното изпитване на новия артикул включва 252 мъже, които вършат секс с мъже, и 252 мъже, които вършат секс с дами, на възраст сред 18 и 54 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР