Американката Винъс Уилямс заяви, че повече няма да играе повече

...
Американката Винъс Уилямс заяви, че повече няма да играе повече
Коментари Харесай

Винъс Уилямс приключи с тениса за 2020

Американката Винъс Уилямс съобщи, че повече няма да играе повече през оставащите месеци от 2020-а година, откакто отпадна в първия кръг на " Ролан Гарос ". Уилямс отстъпи с 4:6, 4:6 на Анна Каролина Шмиедлова, като се бори крепко, само че нямаше особени шансове против надалеч по-младата си съперничка.

40-годишната американка играе своя 87-и Голям шлем в кариерата, само че в последните три издания на Откритото на Франция отпада все в първия кръг. А седемкратната победителка в Големия шлем също по този начин отпадна в началния си мач и в Рим.
" Оттук напряко си отивам вкъщи. До тук съм. Ако някой желае да играе, дано. Аз няма да съм там ", съобщи Уилямс. В момента тя е на 76-о място в ранглистата на УТА, най-лошото й класиране от 2012-а година насам, а непрекъснатите неприятни резултати вадят на напред във времето какво е бъдещето на кариерата й и какъв брой още ще продължи.

Но въпреки всичко би трябвало да се признае, че тя се бори против Шмиедлова повече от 2 часа, опита и някои неща, които са били надалеч обратно в най-хубавите й години и сигурно не наподобява като човек, който ще се отхвърля.
Тя избави два мач-пойнта при закъснение 1:4 във втория сет, само че по-късно в последна сметка силите й свършиха.
Запитана дали ще се върне през идната година на корта, тя сподели, че " несъмнено " ще бъде в шампионата на УТА, макар че мъчно се възстановила за оставащата 2020 година от пандемията от COVID-19.

" Измина доста дълга година на карантина ", сподели американецът. " Сега ще си умря. Така че с неспокойствие чакам завръщането ми на корта.

Белгийката Елизе Мертенс, която е сложена като номер 16, се оказа много по-силна от Маргарита Гаспарян и я в профил с 6:2, 6:3. Номер 17 Анет Контавейт (Естония) отстъпи на Каролин Гарсия (Франция) с 4:6, 6:3, 4:6, само че Мария Сакари (номер 20) и Екатерина Александрова (номер 27) не престават към втория кръг.

Барбора Стрицова (Чехия) се оправи със 7:5, 6:2 с Варвара Лепченко (САЩ), а италианката Камила Джорджи се отхвърли във втория сет при 5:7, 0:3 против сънародничката си Мартина Тревизан. Александра Саснович (Беларус) имаше потребност от три сета- 6:2, 2:6, 6:3 против Анна-Лена Фриздам (Германия). Като цяло първият ден в Париж мина под знака на студа и лекия дъжд. За първите мачове температурата бе към 8 градуса, което накара състезателките да се облекат топло за пътя до кортовете.

фото ЕПА/БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР