Американката Микаела Шифрин спечели за втора поредна година Големия кристален

...
Американката Микаела Шифрин спечели за втора поредна година Големия кристален
Коментари Харесай

Шифрин спечели Големия кристален глобус за втора поредна година


Американката Микаела Шифрин завоюва за втора поредна година Големия бистър глобус от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Това стана факт, откакто 22-годишната скиорка приключи трета в днешния великански слалом в немския зимен център Офтершванг. Така пет кръга преди края на сезона Шифрин към този момент е недостижима на върха в генералното класиране с задатък от 603 точки пред втората Уенди Холденер от Швейцария.

Иначе победителка в днешното съревнование стана Рагнхилд Мовинкел от Норвегия. Тя записа общо време от двата манша от 2 минути и 34.80 секунди, което й донесе нейната първа победа за Световната купа.

Втора се подреди представителката на домакините Виктория Ребенсбург с 2:35.46 мин., до момента в който Шифрин, която завоюва олимпийското злато в дисциплината на Игрите в ПьонгЧанг, остана трета с 2:35.54 мин, само че това й бе изцяло задоволително да си подсигурява за втора поредна година спечелването на Големия бистър глобус.

По този метод тя стана втората американка след Линдзи Вон (4), която печели Световната купа повече от веднъж в своята кариера. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР