Amazon възнамерява към 2021 година да разкрие 3000 супермаркета Amazon

...
Amazon възнамерява към 2021 година да разкрие 3000 супермаркета Amazon
Коментари Харесай

Към 2021 година Amazon планира да построи 3 000 роботизирани магазина Amazon Go

Amazon има намерение към 2021 година да разкрие 3000 супермаркета Amazon Go, работещи без продавачи и защита. Информацията е на Bloomberg.

Преди влизането в магазина е належащо да се конфигурира приложението Amazon Go и смарт телефонът да се приближи до разположените в магазина специфични датчици. След това технологиите за компютърно зрение, логаритмите с надълбоко образование и системата от датчици (разработвана за безпилотните автомобили) стартират да наблюдават всяко придвижване на купувача. Когато клиентът взема стоката от щанда, системата автоматизирано прибавя в приложението цената на стоката към общата сума на покупките.

Bloomberg посочи, че проектът за построяването на системата от роботизирани магазини Amazon Go се съгласува мениджмънта на компанията. Засега Amazon не разяснява.

Amazon показа своя напълно автоматизиран магазин Amazon Go в Сиатъл при започване на 2018 година. Роботизираният магазин трябваше да отвори порти още при започване на 2017 година, само че се наложи спомагателна конфигурация на системата.

Малко по-късно комерсиалните мрежи Walmart и Kroger започнаха дейни проби на система за независимо сканиране на баркодове благодарение на мобилни приложения и опция за закупуване на артикули с едно допиране.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР