Amazon работи по таен проект с кодово име Burnham -

...
Amazon работи по таен проект с кодово име Burnham -
Коментари Харесай

Amazon подготвя домашен робот с мощен изкуствен интелект

Amazon работи по скришен план с кодово име Burnham - това ще бъде усъвършенствана версия на робота Astro с " образован и всекидневен гласов интерфейс ", написа Business Insider, базирайки се на свои източници.

Усъвършенстваният Astro, основан на Burnham, ще работи с огромни езикови модели и други усъвършенствани логаритми за изкуствен интелект - това ще помогне на машината да свикне с подтекста на фамилното домакинство и да работи в сходство с него. Софтуерната платформа ще запомня видяното и наученото и след това ще може да влиза в разговор със притежателя.
-->
Например роботът ще може да разпознае горяща готварска печка или отворен кран, да открие притежателя в къщата и да го осведоми. Той ще знае по кое време човек е паднал и, в случай че е належащо, ще се свърже със службите за незабавна помощ. Роботът ще оказва помощ да се намерят изчезнали ключове в жилището, ще ревизира дали прозорецът е бил оставен отворен през нощта и ще следи дали детето е довело другари у дома от учебно заведение. Всички тези задания могат да бъдат решени до известна степен благодарение на устройства за образован дом, само че за тях са нужни няколко устройства и сюжети, до момента в който новият Astro ще прави всичко самичък.

Amazon е направила допустимо роботът да взема решение и по-сложни задания. Например той открива счупено стъкло на пода, знае, че то съставлява опасност за притежателя, и дефинира целта за отстраняването му, тъй че никой да не стъпи върху стъклото - всъщност разпознава проблеми и ги взема решение. Въпреки това технологията на Burnham към момента не е подготвена за пазара и Amazon признава, че към момента има доста работа за извършване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР