Amazon представи нов робот, наречен Sparrow, който според компанията е

...
Amazon представи нов робот, наречен Sparrow, който според компанията е
Коментари Харесай

Нов складов робот на Amazon може да обработва отделни заявки

Amazon показа нов робот, наименуван Sparrow, който съгласно компанията е първият складов модел, който може да „ открива, избира и обработва обособени артикули “. Според компанията, машината е способна да разпознава и обработва „ милиони продукти “ и ще понижи повтарящите се задания, които нейните човешки служащи би трябвало да извършват.

Постът на компанията, обявяващ робота, не споделя тъкмо по какъв начин възнамерява да употребява Sparrow, само че най евентуално ще бъде приложения за нещо, което може да повдига и реалокира обособени артикули в складовете на Amazon.
-->
Amazon няма да пуска Sparrow в всеобщи хранилища, тъй като сега е в развой на проучване и развиване, а от компанията  са в развой на тестване. 

Amazon се концентрира мощно върху роботизацията, защото отчетите за изискванията на сигурност на труда в складовете не престават да рисуват тревожна картина и компанията е изправена пред намаляващ набор от служащи. През юни компанията разгласи нов набор от роботи, в това число изцяло самостоятелния Proteus, който е планиран да реалокира огромни лавици с артикули из склада, и Cardinal, роботизирана ръка за взимане и пренасяне на пакети, които тежат до 50 паунда.

Amazon твърди, че неговите роботи не заместват човешките работни места, а задачата е да работят в естетика. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР