Amazon няма да са единствената компания, специализирала се в доставките,

...
Amazon няма да са единствената компания, специализирала се в доставките,
Коментари Харесай

FedEx започва тестове с роботи-доставчици

Amazon няма да са единствената компания, специализирала се в доставките, които желаят да употребяват роботи за това. Друга огромна американска компания в този бранш, FedEx Corp., също разгласи, че ще се възползва от сходна опция.

В особено известие за пресата, компанията анонсира появяването на SameDay Bot, които ще оказват помощ за това търговците да правят доставки към своите клиенти в същия ден.

Вече има и сътрудници на FedEx в тяхната самодейност, измежду които имена се открояват тези на Wal-Mart Stores, Walgreen Co., Target и Pizza Hut. Роботите на компанията ще се възползват от специфична батерия и ще се движат с 16 километра в час, като ще могат да транспортират до 45 кг. Те са съоръжение със специфични камери и се възползват от LiDAR, същата технология, която употребяват прототипите на самостоятелните коли през днешния ден.

„ FedEx SameDay Bot съставлява иновация, която е проектирана да промени лицето на локалните доставки и да помогне на търговците да задоволят възходящите потребности на своите клиенти. Роботът е въплъщение на повратна точка в нашата продължаваща задача да разгадаем сложността и разноските при осъществяването на доставки в същия ден, от депото до клиента за разрастващия се пазар на електронната търговия, по един метод, който е безвреден и щадящ природата “, съобщи в особено изказване Бри Карере, основен управител по връзките и маркетинга във FedEx.

Роботите се базират на iBot, устройство за асистирано напредване, ориентирано към мъчно преносими хора, което е изпитано в многочислени обстановки към този момент. SameDay Bot ще употребява логаритми от региона на машинното образование, с цел да схваща и опознава средата, както и да избира най-хубавия маршрут до задачата.



Подобни устройства към този момент се движат от известно време по американските улици. А с изключение на Starship Technologies, които опитват интензивно с тях, тук е и Amazon Scout, който компанията разкри при започване на тази година.

За FedEx следва стадий на проби, които ще се проведат наоколо до основния офис на компанията в Мемфис. Ако те са сполучливи, технологията ще е нужно да бъде утвърдена от формалните управляващи преди да излязат свободно по улиците.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР