Алуминиевото фолио е тънък като хартия, лъскав лист от алуминиев

...
Алуминиевото фолио е тънък като хартия, лъскав лист от алуминиев
Коментари Харесай

Алуминиевото фолио за умно почистване на кухнята

Алуминиевото фолио е тъничък като хартия, бляскав лист от алуминиев метал. Изработва се посредством валцоване на огромни алуминиеви плочи и е с дебелина под 0.2 мм. Използва се в индустрията за разнообразни цели, в това число за пакетиране, изолираност и превоз.

Също по този начин е необятно налично в питателните магазини за домакинска приложимост. У дома хората употребяват алуминиево фолио за предпазване на храна, за покриване на повърхности за печене и за пакетиране на храни като меса, сандвичи, с цел да предотвратят загубата на влага по време на готвене.

Вижте тези 5 умни метода, които демонстрират по какъв начин да ползвате алуминиевото фолио при разчистване на вашата кухня.

Фолиото прави работа освен когато желаете да покриете с него тестото за къс.

 Алуминиевото фолио

Да сте в кухнята и да приготвяте вкусни ястия за вашите другари и семейство, е занимателно, само че сигурно ще ви се наложи да почистите получената неразбория след това, а това не е доста прелестно. От търкането на остатъците от запечените ястия по тенджерите и тиганите, до поддържането на съвършено чистия тип на котлоните и фурната ви - това трудоемка задача!

На всеки му се желае единствено да щракне с пръсти и всички мръсни следи, след готвенето да изчезнат за момент. Тук идва на помощ вашето ново скрито оръжие - алуминиевото фолио.

Вижте още: Вредно ли е алуминиевото фолио.

Освен за прилагане при предпазване на храна този кухненски артикул може да помогне и да се поддържа кухнята чиста по голям брой непредвидени способи като:

1. Поддържане на дъното на фурната чисто

Почистването на фурната може да бъде трудоемка задача. Така че, с цел да не се постанова да го вършиме, поставете на долната решетка на фурната си пласт алуминиево фолио, с цел да защищити от течовете, които могат да зародят при готвене. Сменете с нов лист фолио, в случай че е належащо. Никога не поставяйте фолиото непосредствено върху дъното на вашата фурна, където е нагревателят, тъй като по този начин има заплаха от пожар.

2. Почистете засъхналата храна от решетките на скарата, тенджерите и тиганите

Алуминиевото фолио е отлично и безвредно при унищожаване на насъбраната храна от решетките на скарата, защото обичайните четки за скара са склонни да оставят нишки, които могат да попаднат в нечия храна идващия път, когато готвите.

За да почистите решетката си с фолио, нагънете топка алуминиево фолио, леко намажете решетките на скара с вода и започнете да търкате. Можете също да модифицирате тази топка алуминиево фолио при разчистване на тенджери и тигани (стига да не са незалепващи), като поръсите пласт сол или сода за самун върху мръсната повърхнина и употребявате влажната топка фолио, а не гъба за спомагателна мощ на триене.

3. Отстранете ръждата и петната от вашия хромиран кран и други хромирани уреди

Благодарение на хладната химическа реакция сред алуминиево фолио, вода и хром можете да употребявате лента от фолио, с цел да поддържате хромирания кран на кухненската мивка чист. Първо, почистете ръждясалата зона със сапун и вода. След това сгънете парче фолио на дребен квадрат с към 3 до 4 пласта, с цел да предотвратите скъсване. След това потопете квадрата от фолио в елементарна вода (без сапун) и изтъркайте деликатно зоната, с цел да избегнете надраскване. Ще видите дребни късчета наслойка, които стартират да се лющят. Потопете още веднъж фолиото си във вода и повторете, до момента в който вашият хромиран кран (или различен хромиран кухненски уред) заблести!

4. Улеснете почистването на котлоните

Ако е явно кой котлон от вашата печка ви е обичан, тогава тези препоръки за разчистване на кухнята са за вас. Ако нямате печка с плосък плот, можете да облицовате котлоните с алуминиево фолио, с цел да предпазите от замърсяване при готвене самите ви котлони. Просто не забравяйте постоянно да сменяте подложките си от фолио и да ги наблюдавате деликатно, до момента в който готвите, с цел да избегнете евентуални рискове от пожар.

5. Почистете сребърните принадлежности, които имат петна

 Алуминиевото фолио за мъдро разчистване на кухнята

Кажете довиждане на обичайното гланциране на сребро. Този способ за йонизиращо разчистване благодарение на алуминиево фолио работи за разчистване на потъмнели сребърни принадлежности - единствено за минути.

За да приложите този способ за разчистване вкъщи, започнете като изцяло облицовате топлинно безвреден резервоар с алуминиево фолио и го напълните задоволително, с цел да потопите изцяло сребърната посуда. След това разбъркайте две супени лъжици сол и две супени лъжици сода за самун, до момента в който се разтвори. Следва да добавите няколко сребърни принадлежности, като се уверите, че всяко парче е в директен контакт с фолиото.

След няколко минути би трябвало да се реализира йонообменната химическа реакция и вашето сребро ще бъде неотложно чисто. Повторете, в случай че е належащо, или увеличете размера на контейнера си и удвоете количествата сода за самун и сол, с цел да почистите по-голяма партида едновременно.

А с цел да е с изключение на потребно, само че и прелестно, използвайте алуминиево фолио, с цел да приготвите вкусотии като:

- риба във фолио;

- пържоли под фолио;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР