Алое вера е растение, познато отпреди 6 хиляди години с

...
Алое вера е растение, познато отпреди 6 хиляди години с
Коментари Харесай

Как да консумираме алое

Алое вера е растение, познато отпреди 6 хиляди години с лековитите му свойства. От листата на растението се извличат гел и сок, които се употребяват както външно за кожни проблеми, по този начин и вътрешно за лекуване на необятен набор от здравословни недоволства.

Гел и сок от алое за консумация се оферират в комерсиалната мрежа, само че може да се създадат и в домашни условия. Приготвянето им е извънредно елементарно и се получава изцяло натурален здравословен артикул.

Приготвяне на гел и сок от алое вера

Нужни са няколко листа от алое, по опция с по-малки шипове, и се измиват. Кората се отделя от листата и остава единствено гелът. Той се почиства, като се отстранява целият жълтеникав пласт, останал от кората, с цел да се отстрани горчивият усет. Остава единствено чист гел, който се употребява, разбъркан с мед или други потребни артикули, а от него може да се направи и сок.

Сокът от алое вера се прави от чистия гел, разбъркан с лимонен сок, до момента в който се получи хомогенна примес. Може да се подслади с мед.

Консумиране на гел от алое вера

 Алое Вера

Алое вера гел за пиянство се употребява заран на гладно. Препоръчва се на ден да се одобряват по 20 мл, разграничени на части.

Приемът е разбъркан с вода или плодови сокове, фрешове и други комбинации.

Алое вера гелът за пиянство взема решение разнообразни проблеми - от кожни, до вътрешни заболявания.

Приложението му е уместно за хора от разнообразни възрасти, като бременните дами би трябвало да се съветват с доктор преди приложимост, тъй като има слабително деяние.

Консумиране на сок от алое вера

 Консумиране на алое

Приемът на сок от алое вера зависи от съответното желание по отношение на лекуваното заболяване или друга нужда;

- За намаляване - пие се 1 лъжица сок от алое вера 14 минути преди хранене, 3 пъти дневно. Това оказва помощ за бързото събаряне на тегло. Може де се смеси със зеленчуков сок, с мед, със смутито сутрин;

- За повишение на имунитета и усилване на тялото - 1 лъжица сок от алое вера в чаша топла вода заран преди хранене;

- За бързи лечебни резултати - 1 лъжица сок от алое вера с малко лимонен сок още веднъж преди хранене. Този метод обаче би трябвало да се употребява доста рационално, тъй като има неподходящи здравословни резултати върху стомаха.

Лечебни цели, реализирани със сок и гел от алое вера

Лечебните цели, които може да се преследват с потреблението на алое, са доста: зареждане на тялото с витамини и минерали от алое вера, битка с храносмилателните нарушавания, лекуване на анемия, балансиране на хормоните, укрепване на имунитета, намаляване, надзор върху равнищата на кръвната захар, поддържане на кожата и косата и доста други.

Вижте още:

- Как да одобряваме алео за здравословно отслабване;

- Какво съдържа алое вера?

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР