Алкохолна проба ще оправдае Адриан, който погуби на булевард Сливница“

...
Алкохолна проба ще оправдае Адриан, който погуби на булевард Сливница“
Коментари Харесай

Алкохол спасява убиеца на Ани и Явор. Експерти: Ако били трезвени, жертвите можело да ,,реагират адекватно“

Алкохолна проба ще оправдае Адриан, който погуби на бул. „ Сливница “ младата влюбена двойка Ани и Явор. Експертизата от аутопсията на двете тела се забави доста, само че се оказа, че младежите са били много почерпени, а специалисти са безапелационни, че и пешеходците имат отговорности да се преценяват с пътната конюнктура. Нещо повече, правосъдните специалисти са безапелационни в мнението си, че в случай че най-малко един от влюбената двойка е бил изтрезнял, Явор и Ани щели да реагират съответно и в този момент да са сред живите, оповестява Lupa.bg.
Трагично починалите младежи за били в нетрезво положение, прокурорите по делото забавиха настояването за резултатите от кръвните проби.
„ В кръвните проби на Ани и Явор е открито количество алкохол. Нямам информация да има някакви други упойващи субстанции. Това няма някакво юридическо значение, само че съдът следва да откри тази приложимост на алкохол доколко е влияла върху качествата на Ани и Явор да възприемат фактическата конюнктура и да могат съответно да реагират. Ако се откри, че тази степен на алкохолно замайване е по-висока, то тогава в резултат на това може да се окаже, че те са съпричинили за това злощастие “, твърди юристът на обвинения Димитър Марковски.
Добрите характерности на водача – палач и обстоятелството, че видимостта в сектора на нещастието ще извърнат делото в интерес на водача, най-много поради алкохола в кръвта на Ани и Явор.
В нощта против 8 май Ани и Явор минават на пешеходна пътека на бул. „ Сливница “ в столицата, без да огледат ситуацията, макар че фаровете на колата се виждат в тъмното. Изневиделица върху младите годеници връхлита Адриан Антонов, който няма съвсем никакъв опит зад кормилото. Ани и Явор умират на място от бруталния конфликт.
После джигитът бе пуснат на независимост с мярка подписка. Съдът промени мярката му, тъй като младежът е упрекнат за закононарушение по несъобразителност, за което по закон не може да бъде арестуван за повече от два месеца. Първоначалните данни демонстрират, че 19-годишният юноша е управлявал автомобила със скорост, двукратно надвишаваща ограничаването от 50 км/ч – към 101 км/ч. Но сега по искане на юрист Марковски се изготвя спомагателната автотехническа експертиза. Тя би трябвало да потвърди изрично с каква скорост е карал Адриан, дали е натиснал спирачките и като цяло да бъде изяснено какво тъкмо се е случило и по какъв начин се е случило.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР