Алкохолизмът е общо понятие за консумация на алкохол в несъобразени

...
Алкохолизмът е общо понятие за консумация на алкохол в несъобразени
Коментари Харесай

Лечение на алкохолизъм с билки - възможно ли е?

Алкохолизмът е общо разбиране за консумация на алкохол в несъобразени количества, която води до взаимозависимост. От здравна позиция терминът алкохолизъм се употребява, когато са налице два или повече от следните фактори:
Редовната консумация на огромни количества алкохол за дълъг период; Невъзможност за отричане от консумация; Силно предпочитание за алкохол; Употребата на алкохол е причина за несъблюдение на ежедневните задължения; Употребата на алкохол става причина за обществени проблеми, води до рискови обстановки, поява на абстиненция и развиване на толеранс при консумация.
Лечението на алкохолизмът е мъчно и сложно начинание, което включва стандартни лекарства, лечебни растения и психическа помощ.

Една от билките, които се употребяват за лекуване на алкохолизъм е растението копитник (лат. Asarum europaeum). Прибавена към виното, тя провокира повръщане и неприятни чувства, което се употребява за отвикване от пиянство при хронично пиене. Външно под формата на дребен прахуляк се е прилагала в предишното за лекуване на кожни болести като краста и гнойни рани.

Плаунът (лат. Lycopodiimi selago) е растение, което има особеното свойство при консумация на запарка от него преди приложимост на алкохол да провокира неприятни тягостни, чувства, мощно и дълготрайно гадене, щедро слюноотделяне, трудно повръщане, изпотяване, трептене на мускулите, намаляване на артериалното налягане, промени в сърдечната периодичност, забавено дишане. Гаденето се ускорява при в допълнение приемане на алкохол и при тютюнопушене.

Поради тези си свойства растението се употребява от дълго време за лекуване на продължителен алкохолизъм, за отвикване от пиянство.

Лечението се организира с банкет на запарка от растението 3-4 дни след прекъсване използването на алкохол. Дава се на лицето да изпие 1/2 чаша (75—100 см3) 5% запарка и след 13-15 мин. се дава чашка (3—5 см3) алкохолна напитка. Реакцията на повръщане настава след 10-15 мин., от време на време и по-късно. Преди всеки припадък на повръщане се дава да се изпие в допълнение още малко алкохол, с цел да се форсира основаването на омерзение към алкохола.

Важно е да се има поради, че растението съдържа алкалоида селагин, който е мощна парализираща отрова, наподобяваща по действието си курарето и бучиниша. Лечението би трябвало да се организира под контрола на доктор, най-добре в лечебно заведение. Не се предлага за хора над 60 години.

Материалът има осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор. Преди да предприемете лекуване, наложително се консултирайте с доктор, поучава puls.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР