Алкохолът влияе различно на различните хора. Това зависи от възрастта,

...
Алкохолът влияе различно на различните хора. Това зависи от възрастта,
Коментари Харесай

Как ни влияе алкохолът

Алкохолът въздейства друго на другите хора. Това зависи от възрастта, общото положение на тялото, наличието на стомаха и използването на медикаменти.

Тялото ни приема алкохола като отрова и като всеки организъм стартира да се бори с него, като създава фермента алкохолдехидрогеназа, чийто главен снабдител е черният дроб.

Ферментът стартира да работи интензивно, когато алкохолът стига до лигавицата на стомаха ви. Изработката на този фермент при всеки човек е друга, тя зависи от пола, генетичната предразположеност и възрастта.

При мъжете този фермент се създава в по-големи количества, по тази причина те се напиват по-бавно от дамите. С възрастта тази дарба понижава. Възприятието на алкохола зависи от гените.

 Вино

Азиатците не възприемат добре алкохола и бързо се напиват поради генетична предразположеност. Това се дължи на разновидността на избрани гени.

Ако родителите ви зле понасят алкохола, същото чака и вас. Смята се, че цялостният с храна корем всмуква алкохола. Наистина храната оказва помощ за битката с алкохола.

Но това не се дължи на абсорбирането, а на обстоятелството, че клапанът сред стомаха и тънките вътрешности се затваря – организмът знае, че храната би трябвало да се преработи добре.

Така ферментът има доста време да се бори с алкохола. Ако изпиете чаша алкохол на гладно, алкохолът без спънки минава през стомаха и попада в тънките вътрешности.

Не би трябвало да се смесва алкохолът и гълтането на аспирин. Нивото на алкохол в кръвта на хората, които са изпили един два аспирина преди мощните питиета, е по-високо от тези, които не са пили лекарството.

Известно е, че в случай че се употребява умерено, алкохолът работи добре на организма. Това се дължи на антиоксидантите, които се съдържат най-много във виното.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР