Алкохолът, известен със своите многостранни отрицателни ефекти върху здравето, се

...
Алкохолът, известен със своите многостранни отрицателни ефекти върху здравето, се
Коментари Харесай

5 пагубни последици за кожата от алкохола

Алкохолът, прочут със своите многостранни негативни резултати върху здравето, се оказва че вреди освен на вътрешните органи като черния дроб, бъбреците, имунната система и метаболизма, само че и кожата не остава незасегната от отрицателното му влияние.

Най-забележимите проблеми, които могат да зародят вследствие на постоянната приложимост на алкохолни питиета, включват тъмни кръгове и подутина към очите, загуба на колаген, дехидратация на кожата, понижено качество на съня и появяването на възпалителни процеси. Повече за тях ще научите в тази публикация.

1. Тъмните кръгове под очите и подутина  са пряк резултат от нездравословното въздействие на алкохола върху периферните кръвоносни съдове, изключително в региона към тънката кожа на очите. Това, в композиция с понижения синтез на колаген, неналичието на първокласен сън и добавените захари в алкохолните питиета, провокира стареене на кожата и образуването на бръчки.

2. Алкохолът доста въздейства и на  синтеза и усвояването на колаген , сериозен за поддържането на здрава, красива и младежка кожа. Коктейлите, съдържащи захар, изключително утежняват положението на кожата, блокирайки естественото произвеждане на колаген.

3. Дехидратацията  е различен забележителен проблем, защото алкохолът дехидратира освен тялото, само че и кожата, правейки я по-податлива на бръчки, прибързано стареене и отичане. Това води до загуба на прохлада и разтегливост.

4. Качеството на съня  също страда от алкохола, макар че някои хора го употребяват като средство за бързо заспиване. Разрушеното от алкохола сънно цикъл води до чести събуждания през нощта, което вреди на кожата и общото богатство.

5. Възпалителните процеси , подбудени от постоянната консумация на алкохол, утежняват типа на кожата, като понижават преноса на О2 и хранителни субстанции до клетките, което е от значително значение за нейната прохлада и здраве.

Въпреки че някои хора може да изберат да изключат изцяло алкохола от всекидневието си, за тези, които въпреки всичко избират да го използват понякога, се предлага да пият  огромна чаша вода или фреш дружно с алкохолната напитка . Това може да помогне за понижаване на дехидратацията и въвеждането на спомагателни хранителни субстанции, витамини, минерали и антиоксиданти в организма, което от своя страна ще подкрепи намаляването на нездравословното влияние на алкохола върху кожата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР