Alibaba Cloud, звеното за облачни изчисления на китайския технологичен гигант

...
Alibaba Cloud, звеното за облачни изчисления на китайския технологичен гигант
Коментари Харесай

Alibaba пуска конкурент на ChatGPT във всички свои продукти

Alibaba Cloud, звеното за облачни калкулации на китайския софтуерен колос Alibaba, разгласи във вторник, че ще пусне собствен личен артикул, сходен на известния чатбот ChatGPT.

Под името Tongyi Qianwen той ще схваща китайски и британски език, в началото ще бъде внедрен в DingTalk, софтуерът за връзка на работното място на Alibaba и в гласовия помощник Tmall Genie, се споделя в известие на компанията.

На срещата на високо ниво на Alibaba Cloud през 2023 година компанията съобщи, че ще пусне основания на изкуствен интелект чатбот във всички артикули на Alibaba – от корпоративната връзка до електронната търговия – в „ близко бъдеще “.

Намираме се в миг на софтуерен поврат, движен от генеративния AI и облачните калкулации, а бизнесите във всички браншове започнаха да възприемат трансформацията на интелигентността, с цел да останат в играта “, сподели Даниел Джан, ръководител и основен изпълнителен шеф на Alibaba Group.

Alibaba Cloud ще предложи на своите клиенти достъп до Tongyi Qianwen в облака и ще им помогне да изградят персонализирани огромни езикови модели.

Новият AI модел ще бъде интегриран в другите бизнеси на Alibaba, с цел да усъвършенства потребителското преживяване в близко бъдеще. Клиентите и разработчиците на компанията ще имат достъп до модела, с цел да основават персонализирани AI функционалности по доходоносен метод “, споделиха от компанията.

Чатботът ще бъде „ тънко настроен″ със лична информация и данни от клиенти, намалявайки ресурсите и разноските за тези компании. Корпоративните клиенти на Alibaba Cloud в Китай ще имат достъп до Tongyi Qianwen за бета тестване.

Надяваме се да улесним бизнеса във всички промишлености в тяхната умна промяна и в последна сметка да помогнем за повишение на бизнес продуктивността, да разтеглим техния опит и благоприятни условия, като в същото време отключваме по-вълнуващи благоприятни условия посредством нововъведения “, сподели Джингрен Джоу, основен механически шеф на Alibaba Cloud Intelligence.

Alibaba е следващият китайски състезател, който разкрива опция на ChatGPT. Baidu разкри своята лична версия Ernie Bot през март.

Alibaba резервира позицията си на третия водещ снабдител на обществена облачна инфраструктура като услуга (IaaS) в международен мащаб от 2018 година, съгласно International Data Corporation.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР