Придобилият огромна популярност чатбот ChatGPT, захранван от генеративен изкуствен интелект,

...
Придобилият огромна популярност чатбот ChatGPT, захранван от генеративен изкуствен интелект,
Коментари Харесай

На ChatGPT му се губят 4 парламентарни вота в България

Придобилият голяма известност чатбот ChatGPT, захранван от генеративен изкуствен интелект, се оправя много зле с политическата действителност в България. А и освен. Софтуерът е зареден с толкоз остаряла информация, че му се губят четири от общо петте парламентарни вота, които ще са факт в България за две години. Освен това чатботът дава подправена информация, която другояче може да бъде открита с бързо търсене в Гугъл.

Заради извънредно остарялата информация, която употребява, ChatGPT не знае, че на 2 април в България ще има предварителни парламентарни избори. Всъщност той не знае, че е имало различен избор с изключение на постоянният на 4 април 2021 година, с който беше комплициран завършек на 12-годишното ръководство на ГЕРБ.

Припомняме, че по-късно имаше още три парламентарни вота и един президентски. Но и без да има политическа памет, човек елементарно може да потърси и надлежно да откри тази информация с бързо търсене в Гугъл.

Освен че базата от данни на чатбота е доста остаряла (към края на 2021 г.), той генерира и погрешна информация. Според изкуствения разсъдък, след постоянните парламентарни избори в България, които се организираха на 4 април 2021 година и доведоха до избирането на 46-ото Народно заседание, е сформирано правителство на 12 май 2021 година, " откакто група от политически партии и обединения съумяха да сформират ръководство. "

Това не е правилно. На 12 май не бе формирано постоянно ръководство, защото нямаше задоволително поддръжка за него. На тази дата президентът Румен Радев назначи първото си служебно държавно управление с министър председател Стефан Янев.

Подобни " грешки " в информация, която другояче е извънредно лесна за инспекция, са основателна причина да се слага под подозрение всичко, което генерира ChatGPT като отговори. Поставя и под подозрение гръмките поръчки, че изкуственият разсъдък бързо ще размени някои специалности. На него просто не може да му се има вяра за момента.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР