OpenAI, компанията зад ChatGPT, планира да отвори офис в Япония

...
OpenAI, компанията зад ChatGPT, планира да отвори офис в Япония
Коментари Харесай

Създателят на ChatGPT отваря офис в Япония

OpenAI, компанията зад ChatGPT, възнамерява да отвори офис в Япония след среща сред нейния основен изпълнителен шеф Сам Алтман и Фумио Кишида, министър-председател на страната, заяви Reuters. Двамата са разговаряли по отношение на софтуерния напредък и достолепията на изкуствения разсъдък, както и рисковете, в това число неприкосновеността на персоналния живот и нарушаването на авторските права.

Правителството би било заинтригувано да схване технологията на OpenAI, в това число неговия чатбот ChatGPT, стига да бъдат прегледани проблемите с поверителността и киберсигурността, сподели Хирокадзу Мацуно, основен секретар на кабинета на Япония.

Надяваме се да изградим нещо ужасно за японците, да създадем моделите по-добри за японския език и японската просвета “, сподели Алтман пред кореспонденти след срещата с Кишида. Посещението му в Япония е първото интернационално пътешестване от стартирането на ChatGPT.

На обособена среща в централата на ръководещата партия в Япония основният изпълнителен шеф изрази вяра, че Япония, като геополитическа мощ, ще има роля в приемането на AI и основаването на правила.

GPT-4, версията на програмата, рекламирана като най-умната до момента, към момента „ позволява неточности в разсъжденията “ и има наклонност да „ халюцинира “ или да „ създава наличие, което е безсмислено или погрешно във връзка с избрани източници “, съгласно неотдавна оповестена изследователска публикация.

OpenAI има за цел „ да построи безвреден неестествен общ разсъдък и да показа изгодите със света “. Microsoft отдели 10 милиарда $ за OpenAI.

Италия краткотрайно забрани ChatGPT, което подтикна други европейски страни да проучат сходни ограничения. Като отговор на възходящите терзания OpenAI предходната седмица показа ограничения за премахване на опасенията за нарушение на поверителността на италианския регулатор.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР