Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi получава нова форма на управление, която днес беше

...
Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi получава нова форма на управление, която днес беше
Коментари Харесай

Renault-Nissan-Mitsubishi обяви нов старт

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi получава нова форма на ръководство, която през днешния ден беше утвърдено от ръководителите на трите съществени компании. Това ще бъде Управляващ съвет, в който влизат изпълнителните шеф на Renault - Тиери Болоре, на Nissan - Хирото Саикава и на Mitsubishi - Осаму Масуко. Начело на новата конструкция застава Жан-Доменик Сенар - ръководител на Съвета на шефовете на Renault.

През тази година алиансът отбелязва своя 20-годишнината и по тази причина основаването на Съвета беше несъмнено като " нов старт ". Той ще дава отговор за оперативното съдействие сред фирмите и ще търси нови способи за увеличение на приходите за своите акционери и чиновници. Четиримата ще се срещат най-малко един път месечно - в Париж или Токио, а решенията ще се взимат единствено с консенсус.


Отляво надясно: Болоре, Сенар, Саикава и Масуко театралничат пред медиите след срещата в Токио.

Идеята за основаване на новата конструкция е понижаване на напрежението в алианса след ареста на към този момент някогашния изпълнителен шеф и ръководител на Борда на шефовете на фирмите Карлос Гон. В момента той е пуснат под гаранция от ареста в Токио, където ще бъде съден за финансови злоупотреби.

Засега остава неразбираема ориста на двете взаимни компании - Renault-Nissan B.V. и Nissan-Mitsubishi B.V., регистрирани в Холандия. Досега точно те управляваха алианса, като втората от тях е изплатила 9 млн. $ на Карлос Гон през предходната година. И точно това е повода да стартира следствие против него. Четиримата шефове на алианса оповестиха, че няма да разясняват абсурда, до момента в който съдът не се произнесе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР