Александра Сърчаджиева смени цвета на косата си и това беше

...
Александра Сърчаджиева смени цвета на косата си и това беше
Коментари Харесай

Драмите на Александра Сърчаджиева

Александра Сърчаджиева смени цвета на косата си и това беше изтълкувано като знак за идна трансформация в живота и кариерата на актрисата от Сатиричния спектакъл. Засега детайлности към трансформарцията липсват – единствено се знае, че Сашка няма да води задаващия се сезон на „ Игри на волята “. Тя гостува в „ Преди обед “ по Би Ти Ви, само че и при Драго Драганов на „ Сан Стефано “ – цяла България помни, че телевизионната й кариера потегли от Канал 1 в „ Мело тв фикс идея “. Явно към този момент тя е на ефирен кръстопът - може единствено да се хвърля фасул дали отпразнувалата наскоро рожден ден № 37 наследница на огромните Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев е получила оферта от съперниците на Нова.

И тук стигаме до другия въпрос – дали измежду облаците в сърцето на Александра се е промъкнал безоблачен лъч след гибелта на Иван Ласкин. Тя едва ли ще каже, тъй като е много суеверна. Но каквото и да се случва, няма подозрение, че Сашка ще мине през него както постоянно до момента е прекосявала през драмите и нещастията – с твърда стъпка, с достолепие и почтност, без да забие нож в гърба даже и на най-големия си зложелател. Това са опорните точки във философията на Пепа Николова – по този начин е възпитала тя и щерка си.

„ Нямаш право да показваш възприятията си пред хората. Нямаш право да ги натоварваш. В нашата колегия постоянно би трябвало да си ухилен – и постоянно всичко да ти е наред. Маската е наложителна “, споделяла е обаче Сърчаджиева.



1.Съдбата връхлита Александра малко след раждането й – Йосиф Сърчаджиев, който до този миг напълно намерено показва любовта си с Пепа Николова, внезапно се отдръпва от нея и от бебето им.

2. С татко си се среща „ осъзнато “ за първи път, когато е на 11. „ Изядохме три сладоледа в сладкарница. Каза, че ще се чуем, но не се чухме “. След 8 години се засичат на стълбите в НАТФИЗ. „ Разминахме се като пътни знаци. Е, може и да не ме е познал “, била е сдържана Сашка, която и тогава, и в този момент няма никакви искания към парцелите на Сърчаджиеви. 

3. Малко след 10 ноември Пепа Николова вършее из София, с цел да дава публичност на „ синята концепция “, само че с щерка си живеят в „ червен “ блок – и стартират да получават закани за последна физическа кавга. 

4. Александра е естествено червенокоса по време на любовта си с Руслан Мъйнов. Тя му е толкоз вярна, че даже прави компромис и се снима в негов много чалгарски клип от епохата с първичното струпване на капитала. Изключително надареният и трудолюбив бесарабски българин е заставен да се храни от халтури. Но Сашка споделя всички компликации с него – в никакъв случай не си е падала по „ чичковци-паричковци “.

5. 22 септември 2006-а е първият най-трагичен ден от новото столетие за Александра. Вместо да ликува от обстоятелството, че е назначена в Театъра на армията, тя оплаква майка си в Сатирата. Там е поклонението пред затворения ковчег на Пепа Николова. Сашка е напълно сама – макар че приятелите я прегръщат, с цел да й вдъхнат пожелателната, само че невъзможна в сходни моменти имагинерна храброст. Йосиф Сърчаджиев й изпраща сбито известие „ Мъката ти е огромна “.  В началото на онази есен животът на Александра в действителност за секунди се прекатурва на 180 градуса, както споделя тогава и самата тя. „ Болката е непоносима “, ще признае тя малко по-късно.

6. Следващата драма стартира, когато се залюбва с Иван Ласкин – тъй като той е женен за колежката им Мирослава Гоговска и момиченцето им Люба към този момент е поотраснало и стартира да схваща неволите в сантименталния тригълник. Сашка е в смут, тъй като усеща, че стартира да повтаря ориста на майка си – само че за разлика от Йоско Сърчаджиев, Ласкин освен напуща брачната половинка си, само че и заживява с Александра.

7. През 2007-а настъпва относително дребна професионална драма – номинирана е за най-хубава роля във кино лентата „ Шивачки “, само че дават премията на Елен Колева, с която до тогава са били неразделни. От този миг сред тях настава безчувственост.            

8. През 2014-а Сашка и Ласкин напущат щата на военната натрупа. „ Стоях там поради Александра – а не трябваше, тъй като се изчерпах. А тя не устоя режисьорската несръчност и безволие – като се изключи Ивайло Христов, Асен Шопов и Крикор Азарян “, написа тогава той във Facebook.      

9. В края на август през 2015-а Сашка за следващ път сменя прическата си – къса в перленозлатисто. Истинско копие на младата Пепа Николова, въпреки че бретонът е несъразмерен.



Ножицата и боята са в ръцете на фризьора Николай Иванов-Нико, а трансформацията е поради старта на „ Биг брат “. Визията е доста холивудска – Ласкин и София се скъсват да й вършат похвали. Стилистите в шоуто са удовлетворени, тъй като могат да търсят прилики със секс знаците от златната епоха на киното, а след време да сложат и кичури. Секси фризурата ознаменува още един трансфер – чаровницата е назначена в Сатирата, където е отраснала сред подготовките и представленията на Пепа Николова. Калин Сърменов я вика без съмнение – той е наясно с дарбите и нрава й от най-ранна детска възраст, а двамата се сближават „ като възрастни “, до момента в който са ководещи на „ Денсинг старс “. „ Сатирата е мой втори дом, откогато се помня. Майка ми и Стоянка Мутафова деляха гардеробна – бяха първи приятелки. Да се събереш на една сцена с хората, които познаваш от бебе, е удивително чувство “, показа Сърчаджиева тогава. Тя даже съумя да „ поиграе “ с Никола Анастасов в последните представления в живота му – в „ Убийство в експреса “.           

10. Началото на втория най-трагичен интервал за Александра /дано да е последен/ я връхлита на Никулден 2018-а, когато стартира битката за живота на Ласкин, чиито органи стартират да отхвърлят един по един. Господ го прибира на Богоявление, 6 януари. „ 2019-а беше най-ужасната година в живота ми – всичко мина като в сън “, признава след време Сашка. Освен всичко друго, в оня миг тя е изцяло разорена около диагнозите на Ласкин и парите не й стигат за погребението му. Днес Александра е изправена пред следващо тестване – да вземе най-правилното решение за „ втория си трудов контракт “, когато й го предложат. Защото – уви – тук и в този момент и най-кадърният актьор в България няма по какъв начин да устоя семейство със заплата единствено от театъра.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР