Александър Зверев се класира за втори пореден „мейджър“ полуфинал. Саша

...
Александър Зверев се класира за втори пореден „мейджър“ полуфинал. Саша
Коментари Харесай

Александър Зверев поглежда към титлата на US Open

Александър Зверев се класира за втори следващ „ мейджър “ полуфинал. Саша влезе след последните четири на US Open след триумф над Борна Чорич с 1-6 7-6(5) 7-6(1) 6-3.

Хърватинът има защо да съжалява, откакто бе по-добрият тенисист през по-голямата част от срещата, само че изигра два доста слаби тайбрека и осъществя единствено 4 от 15 точки за пробив.

Първата част бе съвършена за Борна, който игра на доста високо равнище, а двойните неточности на Зверев помогнаха за два брейка – 6-1 след 24 минути и поръчка за място в четворката.

Чорич проби за 3-2 и във втория сет, само че в осмия гейм изигра най-слабото си подаване от началото на дуела и международният №7 се възползва от разкрилата се опция. Стигна се до тайбрек, в който непредизвиканите неточности на хърватина костваха доста.

В третия Саша поведе с пробив, само че две двойни неточности и смаш в навън го лишиха от това преимущество. Успя да се отбрани при 2-3 и още веднъж стигна до тайбрек, в който Чорич още веднъж изгуби централизация и този път завоюва единствено точка.

Световният №32 имаше шансове и в четвъртата част, само че пропиля задатък от 40-0 от посрещане при 2-2, след което загуби изцяло ритъма си. Решаващият пробив пристигна в осмия гейм и при третия се мачбол Зверев постави завършек на срещата.

На полуфиналите Александър Зверев ще се изправи против Денис Шаповалов или Пабло Карено Буста.

All smiles for!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР