Александър ЙордановАлександър Йорданов, фейсбукНЕУДОБНИ ДУМИ: ГАРА – ВАГОН – ПАМЕТНИК

...
Александър ЙордановАлександър Йорданов, фейсбукНЕУДОБНИ ДУМИ: ГАРА – ВАГОН – ПАМЕТНИК
Коментари Харесай

Гара – вагон – паметник – Москва!

 коалиция Александър Йорданов

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: ГАРА – ВАГОН – ПАМЕТНИК – МОСКВА!

Миналата година, когато се вихреха пристрастеностите към ориста на паметника на окупаторската войска, за следващ път предложих решение, което бях предложил и доста по-рано – през 2017 година („ Неудобни думи: Гара, вагон, монумент, Москва “ – Фактор, 17 май 2017 г.). Прецених, че на този голям монумент ще му бъде тясно в музей, пък бил той и на „ социалистическото изкуство “, по тази причина и предложих той да се демонтира, натовари на товарни вагони на гара Подуяне и изпрати в Москва. Точните ми думи бяха: „ Там ще си го инсталират още веднъж и сигурно ще стои обичайно на Червения площад. Лично ще го смотрят путиновите оченца. И Мумията в мавзолея ще се вълнува. “

Сега чета, че дипломат Елеонора Митрофанова е предложила същото. Констатирам, че тя постепенно е вдянала, с години забавяне, само че въпреки всичко е вдянала. По принцип руснаците постепенно вдяват. Обикновено минава време, до момента в който вдървен. Но е реалност, че съветската посланичка у нас най-сетне е схванала къде му е мястото на паметника на армията, която от 33 години не съществува. Не съществува и страната Съюз на съветските социалистически републики. При това госпожа Митрофанова е споделила още, че би било добре и други сходни монументи, които у нас назоваваме съветски, да се транспортират до Москва. Това към този момент е умствен прогрес, скок в бъдещето, само че и грижа за историята. И е за хвалба. Ако пък дипломат Митрофанова персонално придружи в дългото му пътешестване МОЧА, то това би било прелестно и почтено за четката на надарен художник.

Разбира се, могла е да ме цитира като създател на концепцията, само че … нейсе. Важно е, че мислим в една посока: гара – вагон – монумент – Москва!

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР