Александър Донски отпадна във финалния кръг на квалификациите на АТР

...
Александър Донски отпадна във финалния кръг на квалификациите на АТР
Коментари Харесай

Александър Донски отпадна в София


Александър Донски отпадна във финалния кръг на квалификациите на АТР 250 тенис шампионата в София.

Участващият с покана от уредниците българин отстъпи на третия в схемата на пресявките Андреас Сепи от Италия с 3:6, 2:6 след 55 минути игра.

Първата част беше равностойна, само че опитният Сепи съумя да употребява единствената си опция за пробив и го реализира, с цел да поведе с 4:2 гейма след бекхенд в навън на Донски. До края на сета четвъртфиналистът от първото издание в „ Арена Армеец “ през 2016-а не даде късмет на противника си.

В идната част 23-годишният Александър поведе в третия гейм с 40:15 на собствен сервис, само че позволи брейк след първата си двойна неточност в мача. Веднага по-късно израсналият в Канада тенисист  поведе с 30:0 при сервис на 14 години по-възрастният от него конкурент, само че Сепи затвърди пробива за 3:1. Последва нов брейк за италианския деец. При 5:2 италианецът сервираше за успеха, само че българинът стигна до точка за пробив, която пропиля. След това Сепи завърши дуела с шестия си ас.

За представянето си на единично Донски заслужи 6 точки за международната класация, където е №610, както и 2645 евро от наградния фонд.

Александър ще играе и на двойки в София дружно с Димитър Кузманов. Двамата вземат участие с „ уайлд кард “ и ще се изправят против британците Джони О’Мара и Кен Скупски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР