Алекс Фъргюсън приключи своята треньорска кариера във футбола преди цели

...
Алекс Фъргюсън приключи своята треньорска кариера във футбола преди цели
Коментари Харесай

С 2 млн. лири годишно сър Алекс е богат пенсионер

Алекс Фъргюсън завърши своята треньорска кариера във футбола преди цели 9 години, а " Манчестър Юнайтед " и до през днешния ден не е намерил някого, който да размени уместно именития шотландец. Да се чака завръщането на сър Алекс, несъмнено, е нонсенс - 80-годишният експерт се любува на спокойния си живот в пенсия.

Но и в същото време заработва доста пари. Оказва се, че Фъргюсън получава по 2 млн. лири на година в ролята си на дипломат на " алените дяволи ". Това в действителност е работа, която лишава на шотландеца не повече от 20 дни годишно и всъщност е нещо като почетна пенсия за индивида, който направи от " Манчестър Юнайтед " една от най-значимите спортни марки на планетата след извоюваните 13 трофеи и 5 купи на Англия, както и двата триумфа в Шампионската лига (1999 и 2008 г.). 

Ако се съпостави неговото заплащане като клубен дипломат, става известно, че сър Алекс взима колкото настоящия управител на " Брайтън " Греъм Потър. И даже много повече от други двама наставници в Премиер лигата - Дийн Смит на " Норич " и Томас Франк на " Брентфорд "

Но това не е единственият приход на достолепния шотландец. Той продължава да получава положителни приходи и от книгата си " Моята автобиография ", която издаде през 2013 година От нея към този момент са продадени няколко милиона копия, а търсенето все по този начин не е затихнало.

Освен това, макар 80-годишната си възраст, славният треньор продължава да пътува из страната, а и по света, и да се появява пред аудитория. Сега амплоато му е да изнася мотивационни речи. Хонорарът за едно такова негово присъединяване възлиза на 100 000 лири.

В регистрационната палата на Англия на името на Алекс Фъргюсън са записани няколко компании. Най-голямата от тях е ACF Sports Promotions (ACF е абревиатура от цялостното име на мениджъра - Александър Чапман Фъргюсън). Тя се използва за комерсиалните заплащания към шотландския треньор.

Дейностите на компанията, записани в регистъра, са всякакви спортни интензивности. Последният финансов доклад демонстрира, че активите на компанията през 2021 година са нарастнали от 17.5 млн. на 26 млн. лири стерлинги.

В регистрите има също по този начин още три по-малки компании, които са регистрирани на името на сър Алекс. Те носят имената Damaja 1983, Damaja 1991 и Damaja 1999. Числата в тези наименования са годините, в които Фъргюсън завоюва със своите тимове европейски титли. Първата е Купата на носителите на национални купи с шотландския " Абърдийн ", втората е същият трофей, само че с " Манчестър Юнайтед ", а третата - Шампионската лига, още веднъж с " алените дяволи " след дяволския обрат в добавеното време против " Байерн " (Мюнхен) на финала в Барселона.

А зад тайнственото име Damaja се крие компилация от първите срички в имената на тримата синове на сър Алекс - Дарън, Марк и Джейсън.

Общото положение на славния пенсионер се прави оценка на 40 млн. лири, като единствено за година към него са добавени 12.2 млн. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР