Албумът, който Джон Ленън подписва с автограф за Марк Чапман,

...
Албумът, който Джон Ленън подписва с автограф за Марк Чапман,
Коментари Харесай

Продават на търг албум на Джон Ленън с автограф за убиеца му

Албумът, който Джон Ленън подписва с подпис за Марк Чапман, часове преди той да го убие, се предлага на търг със стартова цена 400 000 $, заяви Contact Music.

Музикалната икона подписва албума часове преди да бъде погубен от Чапман. В късния следобяд на 8 декември 1980 година Чапман моли Ленън, който напуща жилището си в Дакота, Ню Йорк, да подпише неговото копие от албума, публикуван по-малко от месец по-рано. Ленън извършва молбата и по-късно двамата с Оно отиват в звукозаписното студио. Музикантът се връща близо шест часа по-късно и намира Чапман да чака пред вратата. Тогава той изстрелва съдбовния патрон, който предизвиква гибелта на музиканта.

Историческото копие на „ Double Fantasy “, албумът на Ленън, който е резултат от живота му с Йоко Оно, в действителност е показано като доказателство в следствието на полицейското ръководство в Ню Йорк за убийството на Ленън.

Аукционната къща Goldin Auctions удостовери, че наддаването за неповторимата движимост ще се организира в понеделник (23.11.20), като офертите стартират от 400 000 $.

По-рано тази година Чапман се извини на Йоко Оно за убийството на музикалната легенда, описвайки това, което е направил, като „ извънредно себелюбив акт “.

След като му беше отказано предварително освобождение в Ню Йорк, Чапман съобщи: „ Искам единствено да повторя, че скърбя за закононарушението си. Нямам опрощение. Това беше действие от пустославие. Мисля, че е най-тежкото закононарушение, което може да съществува - да го извършиш против някой, който е невинен”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР