Албанският премиер Еди Рама заяви днес, че Северна Македония трябва

...
Албанският премиер Еди Рама заяви днес, че Северна Македония трябва
Коментари Харесай

Албанският премиер с обръщение към македонците


Албанският министър председател Еди Рама съобщи през днешния ден, че Северна Македония би трябвало да одобри без никакво съмнение новото френско предложение, което е и последното и проправя пътя към започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Албания и Северна Македония, съобщи.

На конференция след срещата на върха на НАТО, която се състоя в Мадрид, Рама осведоми за положените старания за реализиране на съглашение, което да проправи пътя към публично започване на договарянията.

" Редовно бях в контакт с френския президент Еманюел Макрон, на който изискуем огромна признателност, тъй като той персонално следеше този развой в продължение на 48 часа без спиране, даже след среднощ си разменяхме известия ", съобщи Рама.

" Според мен новото предложение, което е и последно, е изцяло задоволително предложение и държавното управление, болшинството, Народното събрание в Северна Македония би трябвало да го одобряват без съмнение. Обществото в Северна Македония би трябвало да почувства облекчение, тъй като бе преодоляна задънената улица, като бяха отстранени някои нюанси, които правеха предходното предложение недопустимо ", сподели Рама.

Албанският министър председател уточни, че е имал градивен разговор с президента на България.

" Това е доста ясно за всички. Ние нямаме проблем с България, нямаме безпокойства от какъвто и да е различен темперамент, като се изключи терзанията, провокирани от метода на България към Северна Македония и превръщането на Северна Македония и Албания в заложници в изискванията на развой, който можеше да бъде доста по-цивилизован и европейски от страна на България. Но всичко това е към този момент минало и с приключването на прегледа от страна на Северна Македония на последното френско предложение няма какво повече да се добави, що се отнася до България. Надявам се, че надолу по веригата няма да се сблъскаме с други случаи, сходни на случая " България ", в други форми, като израз на криворазбрания дух на разширението ", сподели Рама.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР