Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на

...
Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на
Коментари Харесай

Еди Рама: България държи Македония като заложник

Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония поради свои ползи.

Рама направил тази оценка в телевизионно изявление за " Визион плюс ", представено от медиите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вижте какво се случва в този момент, сега, когато нещата са подготвени, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я поради свои ползи. Блокира я поради личната си вътрешна динамичност и държи Македония като пленник. И в този момент, ще видите какво ще стане, друга страна, която - не тъй като не желае Македония или не ни желае нас, а тъй като нейният народ не желае разширение, и другите не желаят ", сподели Рама.

Той отива и по-нататък като пита, в случай че Швейцария се споделяше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат " не може да влезете по-бързо ".

Рама сподели през вчерашния ден и че е виждал карта с смяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е обвързвана с приписван на словенския министър председател Янез Янша всекидневен документ. Самият Янша отхвърли да има сходен документ.

" Разговарях с него доста от дълго време. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар ", сподели Рама.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР