Албанският министър-председател Еди Рама пристигна в Израел в неделя за

...
Албанският министър-председател Еди Рама пристигна в Израел в неделя за
Коментари Харесай

Еди Рама е на посещение в Израел

Албанският министър-председател Еди Рама дойде в Израел в неделя за публично посещаване, което включва среща с представители на израелската киберотбрана , заяви израелското външно министерство, представено от Associated Press.

Тридневното посещаване на Рама пристигна месец откакто Албания скъса дипломатическите си връзки с Иран поради хакерска атака през юли, ориентирана към албански държавни уеб страници и услуги.

След като Албания прекъсна връзките си с Ислямската република, втора хакерска атака от същия ирански източник удари осведомителна система, която записва лицата, влизащи и излизащи от Албания, причинявайки закъснения по граничните контролно-пропусквателен пункт.

Рама се срещна със служебния министър-председател на Израел Яир Лапид, чиято канцелария сподели, че двамата са разискали двустранните връзки и " превъзмогването на общите провокации, пред които са изправени двете страни, с акцент върху иранската опасност ", и са предложили съдействие в региона на киберотбраната.

" Израел ще помогне, доколкото е допустимо, в напъните против Иран. Ние преглеждаме това като народен интерес и историческо обвързване ", сподели Лапид.

Министерството на външните работи сподели, че Рама ще се срещне с ръководителя на Националната кибер дирекция на Израел, главният орган за киберсигурност в страната без да даде спомагателни детайлности.

Рама има планувани срещи и с президента на Израел Исак Херцог и други публични лица
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР