Албанската полиция задържа 4-ма души и разпита 40 други късно

...
Албанската полиция задържа 4-ма души и разпита 40 други късно
Коментари Харесай

Задигнаха милиони евро при обир на летището на Тирана

Албанската полиция задържа 4-ма души и разпита 40 други късно във вторник, откакто крадци отмъкнаха милиони евро от аероплан на Австрийските авиолинии, като при обира бе погубен един от тях, съобщи Агенция Франс Прес. Въоръжени мъже проникнаха по-рано денем на летището на Тирана и откраднали парите, които трябвало да бъдат превозени до банка във Виена, заяви полицията.

Чужди банки, опериращи в Албания, изпращат валутата във Виена, защото албанската централна банка не приема такива депозити. Единият от въоръжените крадци бе погубен при престрелка с полицията. Обирджиите проникнали на интернационалното летище „ Майка Тереза " през вход, употребен от противопожарната работа.

Полицията заяви, че трима души с маски и във военни униформи заплашили с оръжие чиновници, качващи багажа на самолета, преди да се доберат до пратката и да избягат с парите. Полицията погнала крадците, като при преследването и престрелката един от тях бил погубен. Според локални медии у мъртвия мъж имало оръжие, граната и пълнители.

Елитни полицейски елементи, подпомагани от хеликоптер, траяли да преследват още минимум трима от неговите съучастници. Полицията удостовери, че са откраднати пари, само че не посочи сумата. Първоначални сведения сочеха, че са били отмъкнати 2,5 млн. евро, само че съгласно локални медии сумата може да е била 5 пъти по-голяма.

Крадци направиха минимум два сходни обира на летището на Тирана в последните 3 години, показва Агенция Франс Прес. Говорителка на Австрийските авиолинии съобщи, че обирът станал до момента в който пратката с пари се товарела на самолета. По това време качването в самолета започвало, само че по думите ѝ екипажът и пасажерите не са били изложени на заплаха. Полетът бил занимателен с 3 часа. А като защитна мярка самолетната компания повече няма да транспортира пари от Тирана до Виена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР