Албания се подготвя за тежки наводнения, след като проливните дъждове,

...
Албания се подготвя за тежки наводнения, след като проливните дъждове,
Коментари Харесай

Адът слезе в Албания, пороите взеха първата си жертва

Албания се приготвя за тежки наводнения, откакто проливните дъждове, обхванали страната през последното денонощие, се чака да продължат и през идващите дни, написа електронното издание Tirana Times, представено от Фокус.
В четвъртък вечер обособени елементи на страната към този момент бяха потопени под вода, а главната автомагистрала, свързваща Тирана с Драч, бе затворена за трафик. Властите оповестиха за редица наводнени пътища и аграрни площи. На места има срив в електроразпределителната мрежа, а отстраняването на проблемите по нея доведоха до гибелта на 50-годишен електротехник от Фиер, ситуиран в южната част на страната.

Екипите на службите за гражданска отбрана започнаха да се приготвят за предстоящото злополучие още при започване на седмицата, когато синоптиците предизвестиха за изобилните количества дъжд, които се чакат в страната. Министерството на образованието съобщи, че закрива всички учебни заведения и детски градини, с цел да отбрани живота и здравето на учениците и децата в предучилищна възраст. По данни на Министерството на вътрешните работи северозападният регион към град Шкодра е най-силно обиден от наводненията, до момента в който в южната част на страната има съществени усложнения в придвижването поради свлачища. вижда най-вече наводнения, до момента в който свлачищата краткотрайно блокират придвижването в южната част на Албания.

Десетки фамилии в Централна и Южна Албания може да се наложи да бъдат евакуирани, сигнализираха управляващите. Болници и полицейски сектори също са наранени от неприятното време, което основава спомагателни усложнения на управляващите да окажат помощ на бедстващото население. Същевременно бе обявено, че всички фериботни услуги до прилежаща Италия и Гърция са прекъснати, заруднено е придвижването и по пътя към интернационалното летище в албанската столица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР