Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори излязоха на сцената на

...
Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори излязоха на сцената на
Коментари Харесай

Крис Шарков, Весела Бабинова и Владимир Зомбори – за тежестта на думите и нещата, в които се вричат

Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори излязоха на сцената на емблематичното столично кино „ Люмиер “ за предпремиерното закрито зрелище на френската комедия „ Заклеваш ли се в децата? “. Въпреки, че и преди са били на една сцена, за първи път двамата влизат в ролята на двойка, каквито в действителност са и в живота.


Екип на БГНЕС се срещна с тях, както и с режисьора Крис Шарков, с цел да разбере повече за работния развой по реализирането на „ Заклеваш ли се в децата? “, чиято авторка е френската режисьорка Саломе Льолуш.

Предложението в основните мъжка и женска роля да влязат Владимир Зомбори и Весела Бабинова идва от продуцента Захари Бахаров, на което Крис Шарков незабавно откликва.

„ Те са двойка в живота, в никакъв случай не са играли двойка на сцена и аз доста обичам подобен вид провокации към някой артист “, изясни Шарков.

Режисьорът до момента е работил няколко пъти с Бабинова, а със Зомбори за първи път. По думите му и двамата са в мощен актьорски напредък и в актьорска зрялост, в която могат да поемат подобен вид функции и се оправят отлично със задачата.

„ Търсихме дружно, работихме, изследвахме. Леко, прелестно, в същото време, отговорно. Работихме отлично “, сподели той, като посочи, че подготовките са почнали в средата на декември предходната година.

Шарков открои авторката на постановката, като създател, който през доста игрови ходове, приказва за съществени тематики.

„ На мен това ми харесва. Има такива тематики, които ме вълнуват тук, като да вземем за пример отговорността на казаната дума. Трябва да бъдем доста виновни към това, което приказваме, към обещанията, които вършим. Тя приключва целия сюжет, който минава през доста обрати, през точно една клетва първоначално “, означи режисьорът.

Актьорът Владимир Зомбори показа, че по-добре не се е чувствал на сцената.


„ Да ме извиняват сътрудниците, само че просто сигурността, която ми вдъхва Весела на сцената е незаменима. Това е индивидът, на който имам най-голямо доверие в живота си, въпреки всичко съм решил да направя семейство с нея, тъй че всеки един план, който е обвързван с партньорство с нея е жертван на нещо хубаво “, съобщи той.


В „ Заклеваш ли се в децата? “ героят на Зомбори е юрист и човек с добър статус в обществото, който поради любовта към жена си се съгласява да влезе в играта на заклеването и да я одобри дотам насериозно, че тя да дефинира неговия живот и изобщо тяхното общуване. А дали той намира аналогия със своя воин, Зомбори отговори, че непроменяемо има допирни точки, само че като цяло той не е толкоз религиозен.

„ С това зрелище задаваме въпроса за тежестта на думите, които изричаме тук и в този момент – нещата, в които се вричаме. Значението на фамилията, на децата, на верността като цяло. Имам възприятието, че българите сме сякаш по-суеверни, в сравнение с вярващи в Бог и по тази причина доста ще се припознаят с това зрелище “, счита артистът, съгласно който това е може би завещание от соца.

Владимир Зомбори прикани хората да се обичат и да не се лъжат един различен. „ Трудно е, знам, само че си коства, тъй като най-после излизаш чист “, добави той.

От своя страна актрисата Весела Бабинова също показа, че се усеща доста добре, че двамата с нейната половинка си партнират в постановката „ Заклеваш ли се в децата? “.

„ Играла съм с него и преди, само че за първи път в зрелище си партнираме допълнително подиуми и в по-сериозна драматургия и имаме опция повече да изследваме работния развой “, описа тя.

И макар, че на моменти са се дразнили един на различен, съгласно нея това е било много продуктивно, тъй като доста са си помагали. „ И е доста забавна промяната – когато си тук и се държим като сътрудници, и след това към този момент отвън това, някак си даваме препоръки. Беше доста прелестно, аз съм доста удовлетворена от процеса “, показа още актрисата.

Освен, че са на една възраст, Бабинова не вижда друга аналогия с основната героиня, в чийто облик влиза.

„ Ние с Владо не прибягваме до обети. Мен малко ме е боязън от такива неща, само че мисля, че задава едни забавни въпроси от сорта на: можем ли да останем правилни цялостен живот на един човек, в случай че да – би трябвало ли наложително да се кълнем; това ли са условията; значима ли е сватбата; тя ли е най-важната; би трябвало ли наложително да има някакъв автограф, с цел да може да си правилен на един човек до края на дните си, или в случай че си вярвате безусловно, положителното остаряло доверие може ли да оцелее до края, или не “, изброи тя въпросите, които на нея са ѝ най-интересни в тази пиеса.

Режисьорът и двамата артисти обясниха и какво е театърът за всеки един от тях.

„ В този случай бих дал отговор, че театърът е една игра със самите нас, т.е. една игра, в която ние опитвам със себе си “, съобщи Шарков.

Зомбори пък показа: „ Театърът, го обичам повече от киното. В рамките на час и половина-два човек напълно се придвижва в друга действителност. Там се случва магията, същинската съгласно мен – в театъра “.

За Бибонова театърът е едно пространство, в което се усеща доста добре, тъй като има щастието да работи със страхотни сътрудници и като част от трупата на „ Малък градски спектакъл зад канала “, и като част от формата „ Поетите “, и като част от всички представления, в които взе участие.

„ Обичам работата си, надлежно не я схващам като такава, а като втори дом. Колкото и да е клиширано, това си е истината отвред “, сподели актрисата, която постоянно си е мечтала да се занимава тъкмо с театрално изкуство.

„ Театърът постоянно обогатява “, сподели още Зомбори и добави, че хората имат потребност от театъра, той не дава отговори, само че задава по този начин въпросите, че човек намира отговори.

„ Понякога човек си мисли, че знае отговорите на всички въпроси и няма потребност някой в профил да го побутва и да му изяснява каква била истината, само че от време на време е добре, тъй като разбираш, че в действителност има тематики, които те вълнуват, и то по подобен метод, който нещо може да промени това в теб – да те промени като човек, като отношение, като мислене за едно или друго, да те накара да прочетеш нещо, да се поинтересуваш. За мен това бяха част от точките, които ме накараха да се занимавам с това, тъй като си тръгвах след спектакъл в някаква друга фаза “, заключи Весела Бабинова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР