Актьорите и музикантите Любен Чаталов, Красимира Демирова, Симеон Владов, Жоро

...
Актьорите и музикантите Любен Чаталов, Красимира Демирова, Симеон Владов, Жоро
Коментари Харесай

Професионални и глухи актьори изграят заедно в Арт академия

Актьорите и музикантите Любен Чаталов, Красимира Демирова, Симеон Владов, Жоро Низамов, Антон Тонев – Тони, Пламен Пеев, Васил Стоев, Асен Драгнев, Пейо Пеев, Бойчо Костадинов, DJ Тишо и други, както и актьорите от спектакъл „ Мим-Арт “, в границите на плана са осъществили две постановки в разнообразни жанрове. Едната е за възрастни – „ Депутатски пристрастености “, а другата е за детска аудитория и се споделя „ Грозното пате “.

„ Арт академия за театрални и приложни изкуства “ е сполучливо сбъднат план на Сдружение „ Тишина “ за основаване на стабилно обществено дружество в областта на театрално приложните артикули, като концерти, театрални работилници, представления, фестивали, състезания и други креативен събития, както и за реализиране на устойчива претовареност и обществено включване на хора с увреждания и представители на други обществени групи.

С „ Арт Академия за театрални и приложни изкуства “ се съхранява уникалността в творчеството на глухите артисти, а с присъединяване на чуващи артисти, които са поканени като посетители и обучители, се усъвършенстват достиженията им. Арт-академията ще подсигури повече резистентност на креативните благоприятни условия на хората с увреждания.

Пиесата „ Депутатски пристрастености “ е въодушевена от „ Не върви гола “ от Ж. Фейдо. Това е една булевардна комедия, написана преди повече от 100 години. Режисьор и създател на текстовете на песните е артистът Жоро Низамов. Сценичната среда и костюмите са дело на Антон Тонев благодарение на Асен Балабанов, а музикалната среда на Жоро Низамов и Пейо Пеев. Лека и занимателна комедия, въпросите в нея са настоящи и в днешно време.

Какво прави брачната половинка (не изключително умна) на един народен представител под парещото слънце на Париж при 46 градуса на сянка? Наистина ли страната е най-добре, когато Народното събрание не работи? Как един народен представител става министър? Какво може да бъде поискано от един политик и какъв брой му коства да оправдае всички упования? А може ли един човек да угоди на всички? Въпроси, които си задават и българските класици на комедията при започване на XX век. Въпроси, които си задаваме и ние 100 години по-късно. Спектакълът се радва на огромен интерес. Организаторите на плана имат концепция за още две нови постановки.

„ Поканили сме актьорски състав с увреждания, направихме доста радостна комедия. Надявам се представлението да има бъдеще оттук-нататък. Играем в цялата страна, където ни поканят. „ Сатиричният спектакъл “ общително ни приюти на Камерна сцена и там също играем постановката.

Работата с тези хора беше доста приятна. За пръв път ни се случва на всички да работим с сходна обществена група. Те са доста сензитивни хора, любопитни към всяко ново нещо, което се случва. Това, че не чуват да вземем за пример, развива други сетива у тях “, сподели Жоро Низамов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР