Хърватия и Италия завършиха с равенство в двубой от група

...
Хърватия и Италия завършиха с равенство в двубой от група
Коментари Харесай

Хърватия и Италия завършиха с равенство в двубой от група „В“ на УЕФА Евро 2024

Хърватия и Италия приключиха с тъждество в дуел от група „ В “ на УЕФА Евро 2024. Лука Модрич откри резултата в 55-ата минута, а секунди преди този момент той пропусна дузпа. Матиа Дзакани изравни за Италия в осмата минута на добавеното време.

Действащият Европейски първенец си обезпечи конфликт с Швейцария на осминафиналите.

След резултатите от тази група място в идната фаза си осигуриха – Нидерландия, Франция и Англия.

Хърватия и Италия приключиха с тъждество в дуел от група „ В “ на УЕФА Евро 2024 25.06.24 07:19 Горещ и безоблачен ден, в следобедните часове се чакат летни превалявания 25.06.24 07:09 Калин Стоянов: Иван Демерджиев още веднъж тежко обиди хилядите чиновници, които непрекъснато охраняват българските граници 25.06.24 06:55 Консултациите за сформиране на държавно управление при президента не престават 25.06.24 06:40 Хороскоп за 25-ти юни: Напрегнат и двойнствен ден за Телците, Рибите през днешния ден ще са сюрпризирани 25.06.24 06:22

Хърватия стартира по-активно срещата и още в 5-ата минута Лука Сучич тества уменията на Джанлуиджи Донарума, който мазета в корнер.

В 28-ата минута Алесандро Бастони бе изтърван от отбраната на Хърватия и нанесе удар с глава от няколко метра, само че Доминик Ливакович блесна със зашеметяващо избавяне.

До края на полувремето Лоренцо Пелегрини от Италия опита да затрудни Ливакович, само че без триумф. За Хърватия Марио Пашалич и Лука Модрич се разминаха с положителни благоприятни условия.

Няколко минути след подновяването на играта Хърватия получи дузпа. Влезлият на почивката за Италия Давиде Фратези игра с ръка и съдията Дани Макели благодарение на ВАР отсъди углавен удар.

Зад топката застана Лука Модрич, само че ударът му бе отразен от Донарума. Последва центриране в наказателното поле на италианците, където Анте Будимир стреля от непосредствена непосредственост, а Донарума още веднъж сподели класа. При добавката обаче Лука Модрич не сбърка и даде задатък на Хърватия в 55-ата минута.

В 87-ата минута италианците сътвориха отлична опция за изравнителен гол. Федерико Киеза проби отдясно и насочи прострелно центриране, само че Джанлука Скамака се размина с топката в дребното наказателно поле.

Драмата бе цялостна в осмата минута на добавеното време на дуела, когато резервата Матиа Дзакани съумя да изравни резултата. Централният бранител Рикардо Калифиори проби през центъра и пусна пас към своя сътрудник, който с диагонален удар направи беззащитен Ливакович.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Спорт За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР