Актьорът Явор Бахаров отърва затвора, след като Благоевградският окръжен съд

...
Актьорът Явор Бахаров отърва затвора, след като Благоевградският окръжен съд
Коментари Харесай

Съдът отсече: Вместо затвор - 4 години пробация за Явор Бахаров

Актьорът Явор Бахаров отърва пандиза, откакто Благоевградският областен съд промени присъда на Районен съд – Разлог за шофиране след приложимост на алкохол и опиати, като отсрочи осъществяването на наложеното наказване от една година „ отнемане от независимост “ за период от четири години.

Тричленен състав на Окръжния съд, откакто взе поради изложеното във въззивните тъжби, мненията на страните и събраните доказателства, откакто самичък организира правосъдно разследване и извърши цялостна инспекция на атакуваната присъда, реши, че във връзка с подсъдимия Явор Бахаров  е налично съображение за приложение на института на условното наказание, защото той е оправдан по право във връзка с предходните си осъждания. Пред въззивния съд, прокуратурата също пледира за условно наказание, което искане Съдът одобри за основателно.

Тричленен състав на Окръжния съд реши, че срокът на отсрочване на наказването „ отнемане от независимост от една година “ следва да бъде с дълготрайност от четири години - не в минималния, а в междинния размер, очакван в закона, защото съгласно правосъдния състав, продължителността на този период ще изиграе позитивна роля върху устойчивостта на настройките на подсъдимия да съблюдава закона.

Окръжният съд наложи наказване на Явор Бахаров - „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от една година. Първоинстанционната присъда е доказана в останалата ѝ част. Решението на Окръжен съд – Благоевград е дефинитивно и не предстои на обжалва
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР