Актьорът получи отличие за цялостен принос по време на Осмото

...
Актьорът получи отличие за цялостен принос по време на Осмото
Коментари Харесай

Владо Пенев с награда за цялостен принос

Актьорът получи отличие за повсеместен принос по време на Осмото издание на кинофестивала за ново европейско кино, което беше публично намерено нощес със стилна гала в залата на Държавна опера Стара Загора.

Неговото награждаване беше кулминационната точка на вечерта, откакто бе показано ретроспективно видео с фрагменти от филми с присъединяване на. Специалната премия „ Златна липа “ му беше връчена от шефа на фестивала Магдалена Ралчева и зам.-кметът Милена Желева. Големият артист благодари от сърце за премията и призна, че човек колкото и награди за получава, в никакъв случай не може да им се насити, изключително когато са толкоз впечатляващи и авторитетни като статуетката на „ Златната липа “.

Фестивалът беше открит с последния филм с присъединяване на Владо Пенев – „ Рая на Данте “, който беше показан от неговия режисьор и сценарист Димитър Радев. Той призна, че когато е писал текста си е представял репликите да бъдат изричани точно от Владо и е бил същински благополучен, когато артистът е приел да влезе в кожата на основния му воин – Данте. Днес той ще посади своята липа в Алеята на липите и ще открие паметна звезда с името си в Стара Загора.



Водещ на церемонията по откриването на фестивала беше младият артист Дарин Ангелов, който познаваме от кино лентата на Маги Ралчева „ XII а “, сериалите, „ Под прикритие “, „ Откраднат живот “, „ Порталът “ и доста други. Пълната на 50% поради пандемичните ограничавания зала приветства дълго музикантите от Държавна опера Стара Загора, които показаха моменти от интерактивния джаз театър „ Джазоспекция “ на фона на фрагменти от кино лентата на Рон Фрик „ Барака “, както и акапелното фолклорно осъществяване на няколко гласа на деца от старозагорските читалища.

„ Искам на първо място да благодаря на старозагорци за огромната обич, с която посрещат следващото VIII-мо издание на фестивала, както и на община Стара Загора и кмета Живко Тодоров, които и този път дадоха своята безрезервна поддръжка и висока оценка за цената на „ Златната липа “ като значимо събитие за района “, уточни още Магдалена Ралчева. За първи път това издание не е получило поддръжката на Министерство на културата, което в допълнение е сложило на тестване събитието, показаха уредниците на феста.



„ Има три фестивала за кино в България, които се открояват със своите мащаби и значителност и това са „ София филм фест “, варненският кинофестивал и най-младият – „ Златната липа “ в Стара Загора, уточни ръководителят на интернационалното жури, известният кинокритик и учител по „ Кинознание “ проф. Божидар Манов. „ Важно е, че фестивалът в Стара Загора се концентрира върху европейското кино, не тъй като сме член на Европейски Съюз, а тъй като принадлежим към най-старата европейска цивилизация “, добави той. Фестивалът продължава до 2 юни, когато проф. Божидар Манов ще разгласи имената на спечелилите, които печелят премиите „ Златна липа “ за най-хубав артист, най-хубава актриса, най-хубав режисьор и най-хубав филм.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР