Актьорът Иван Юруков е сред номинираните за тазгодишните награди ИКАР

...
Актьорът Иван Юруков е сред номинираните за тазгодишните награди ИКАР
Коментари Харесай

Иван Юруков: Правим много компромиси, за да сме в хармония с околния свят

Актьорът Иван Юруков е измежду номинираните за тазгодишните награди ИКАР на Съюза на артистите в България. Неговата номинация е в категорията за основна мъжка роля в спектакъла " Лисичета " на Бина Харалампиева. Пред Радио София артистът показа, че приема номинацията като един добър жест на сътрудниците си и индикация, че е на правилния път и си прави добре работата.

Най-новият театър, в който взе участие артистът, е " НеоДачници " на режисьора Иван Пантелеев по класиката " Дачници " на Максим Горки. Иван Юруков посочи, че постановката предлага един доста актуален взор на проблемите, които слага пиесата:

За хората на моята възраст, към 40-те, узрява моментът, в който би трябвало да се дръпне дебелата линия на равносметката. Като че ли я има тази илюзия, че правиш това което искаш, което обичаш. В един миг човек прави доста взаимни отстъпки, с цел да бъде в някаква естетика с околния свят, само че в действителност това което вършим, не постоянно е това, което желаеме и обичаме. Именно това мен ме притегли, че тези хора, по време на една лятна почивка, на умерено място в провинцията, съумяват да си слагат тези въпроси. А отговорите, които си дават, ме вълнуват и мен самия. Това ми даде настройка и предпочитание да се занимавам с този текст.

Актьорът пътува доста и с моноспектакъла си " Пилето, което споделя КУ " и, правейки равносметка, той вижда доста промени в него. Усеща също, че макар известния песимизъм към монологичната форма, феновете излизат впечатлени и допрени.

На мен се пада удоволствието да тълкувам доста разнообразни герои за малко време. Спектакълът е една детонация, фойерверк, който, уповавам се, стига до сърцата на хората.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР