Актуалният носител на трофея в Шампионската лига - Реал (Мадрид),

...
Актуалният носител на трофея в Шампионската лига - Реал (Мадрид),
Коментари Харесай

Реал стори очакваното срещу Челси и направи голяма крачка към полуфиналите

Актуалният притежател на трофея в Шампионската лига - Реал (Мадрид), направи сериозна крачка към полуфиналите в тазгодишната конкуренция. Селекцията на Карло Анчелоти надделя Челси с 2:0, с което направи ответния мач на британска територия надалеч по-приемлив за себе си. Домакините явно бяха по-добрият отбор на " Сантяго Бернабеу ", само че на моменти страдаха от бързите контраатаки на лондончани.

Все отново нещата си пристигнаха на мястото с по гол в двете полувремена. Резултатът беше открит от Карим Бензема в 22-ата, а четвърт час преди края се разписа и резервата Марко Асенсио. Необходимо е да отбележим, че Челси игра с човек по-малко повече от 30 минути, откакто пряк червен картон получи Бен Чилуел.
 Реал (Мадрид) - Челси 2:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Реал (Мадрид) - Челси 2:0 (Развой на срещата по минути)

Головете бяха дело на Бензема и Асенсио

Любопитен факт е, че това беше едвам втора победа в осем мача за Реал над Челси. " Сините " от Лондон пък към този момент нямат маркиран гол в четири дуела.
 Снимка 614245
Източник:

Макар и в трагична моментна форма, тимът на Челси изненада своя конкурент с открит и атакуващ футбол незабавно след първия съдийски сигнал. Във втората минута селекцията на Франк Лампард провежда мълниеносна контра, при която Н`Голо Канте изведе Жоао Феликс самичък против стража на домакините. Португалската звезда изпусна оптималния миг, с цел да насочи удар, бидейки и застигнат от Едер Милитао. Все отново нападателят шутира по земя и провокира добра реакция от Тибо Куртоа.

Набезите на англичаните продължиха и единствено след няколко минути Едер Милитао беше позициониран по отличен метод, с цел да спре рисково пращане на коженото кълбо в наказателното поле на настоящия европейски клубен първенец.
 Снимка 614249
Източник:

Отговорът на Реал (Мадрид) беше сладкодумен и последва първа добра опция за огромната звезда на домакините Карим Бензема. Капитанът направи бърза композиция с Винисиус, само че затвори ъгъла си за пукотевица и видя стабилната интервенция на Кепа.

Реал (Мадрид) поведе в резултата с настъпването на 21-ата минута. Дани Карвахал се възползва от празно пространство в половината на Челси и центрира меко за измъкналия се Винисиус. Бразилският национал леко отклони коженото кълбо и провокира спасяването на Кепа. На точното място за добавка обаче бе Карим Бензема, който на празна врата осъществя едно от най-лесните попадения в своята кариера.

Реакцията на британския отбор беше извънредно бърза, като още в идната офанзива паритетът можеше да бъде възобновен. Рийс Джеймс напредна по фланга и насочи прострелна топка. Едер Милитао се хвърли на опасен шпагат и насмалко не си означи автогол, в случай че не беше чудесната интервенция на Куртоа.

Отбраната на Челси продължи да бъде тероризирана от непрестанните рейдове на Винисиус. Нов пробив на Вини приключи с негов техничен минаващ изстрел около Куртоа, който секунди по-късно беше избит малко пред голлинията от Калиду Кулибали.
 Снимка 614250
Източник:

Родриго се прояви за първи път в мача, откакто в 34-ата догони излизаща в навън топка и мигновено опитва Кепа с шут от дребен ъгъл. Испанецът обаче не е вчерашен и направи следващо избавяне.

Кепа Арисабалага провали още един опит на " лос меренгес " за гол в 39-ата минута. Дейвид Алаба подложи главата си при остро центриране и акуратно запрати топката към далечния ъгъл. Стражът на Челси се протегна оптимално и улови.

Челси още веднъж започва окуражено, като Жоао Феликс опитва да промени развоя на събитията с техничен удар от границата на наказателното поле. Куртоа наблюдава летежа на топката и улови с лекост.
 Снимка 614255
Източник:

Горе-долу същата обстановка се откри и пред домакините. Лука Модрич насочи надалеч по-качествен шут, само че за шанс на Челси топката прелетя малко над горния десен ъгъл.

Голям проблем сполетя отбора на Челси в 58-ата минута. Франк Лампард направи рокада в защитата на своя тим и " сините " заиграха с четирима в отбрана. Краткият интервал на напасване към новата групировка обаче се оказа съдбовен. Родриго изскочи зад тила на квартета в отбранителния вал и гонещият го Бен Чиулел нямаше различен избор с изключение на да го фаулира. Реферът Летексие беше праволинеен, гонейки го с пряк червен картон.
 Снимка 614258
Източник:

Шампионът на Европа търпеливо и методично дочака момента, когато да нанесе своя пагубен удар в мача. По-малко от две минути след появяването си на терена, Марко Асенсио осъществя за 2:0 в интерес на Реал (Мадрид). В 73-ата " кралете " извършиха късо корнер, след който Кроос подаде за Винисиус, а бразилецът мигновено продължи за Асенсио. Резервата насочи шут по земя, без подготовка, който мина сред краката на разсеяния Уесли Фофана и направи нулеви възможностите на Кепа за интервенция.

В самия край Реал (Мадрид) можеше да направи резултата типичен. Алаба центрира остро от фланга, а Кепа не се намеси безапелационно. Карим Бензема съумя да направи добавка, насочвайки с глава. Този път обаче топката разочароващо не откри задачата.
 Снимка 614256
Източник:

Реваншът сред двата отбора е на 18 април в Лондон. До него за тимовете следва по едно турнирно тестване. Реал (Мадрид) гостува на Кадис, до момента в който Челси приема вкъщи Брайтън.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР