Актуализацията на държавния бюджет е знак за отговорно поведение. Това

...
Актуализацията на държавния бюджет е знак за отговорно поведение. Това
Коментари Харесай

Янев: Актуализацията на бюджета е знак за отговорно поведение

Актуализацията на държавния бюджет е знак за отговорно държание. Това съобщи служебният премиер Стефан Янев при започване на изключителното съвещание на Министерския съвет.

Премиерът подчертава върху няколко от точките на изключителното съвещание - актуализация на бюджети и в частност върху Закона за държавния бюджет за 2021 година. Ако планът бъде признат на правителственото заседание, директно след това ще бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание.

" На парламентарното чуване имах опция да споделя, че този акт за актуализация на държавния бюджет е работа на парламентарно подкрепено държавно управление, само че обстановката е динамична, такова държавно управление още не е формирано. В същото време икономическата и здравната обстановка са такива, че е значимо да бъдат взети неотложни ограничения за гарантиране на действието на страната, гарантирането на обществените заплащания, на активността на бизнеса и подготовка за здравна рецесия, в случай че такава се развие през есента, каквато доста от наблюдаващите чакат ", посочи министър-председателят.

" Актовете, които ще приемем днес конкретно за държавния бюджет, са знак за отговорно държание към финансите на страната. Надявам се Народното събрание да направи логичен спор, да покаже мъдрост и да прояви схващане към моментната обстановка, тъй че всички неотложни заплащания при започване на септември да бъдат обезпечени ", уточни още Янев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР