Акцията по претоварването на заседналия товарен кораб „Vera Su“ край

...
Акцията по претоварването на заседналия товарен кораб „Vera Su“ край
Коментари Харесай

Авария спря разтоварването на заседналия кораб

Акцията по претоварването на заседналия товарен транспортен съд „ Vera Su “ край местността „ Яйлата “ е краткотрайно прекъсната. Машината за пакетирането на азотния тор се е развалила, след което преместването на уреята е траяло посредством щипката на крана, като фрагменти, снимани през нощта, демонстрират, че огромна част от рисковия за екосистемата в морето товар се изсипва във водата, заяви БНР.

Баржата, която би трябвало да събира претрупания товар и да го извозва до пристанището във Варна, сутринта също е закъсала, след това е била освободена. Към момента няма информация по какъв начин и дали акцията ще продължи. За благополучие горивото на кораба е било източено.

Попадналият в морето азотен тор съгласно експертите е рисков, защото се отразява отрицателно на младото потомство риби, като предизвиква изсъхване на техните хриле, също така торът провокира и цъфтене на фитопланктоните, което от своя страна може да докара до заблатяване на морската вода и липса на О2.

В следобедните часове се чака силата напразно в региона да доближи 20 метра в секунда, което основава опция корабът да бъде разрушен в скалите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР