Акцията по почистване обхвана 20-километрова отсечка по поречието на реката.

...
Акцията по почистване обхвана 20-километрова отсечка по поречието на реката.
Коментари Харесай

Доброволци събраха над 1 тон отпадъци от река Треклянска

Акцията по разчистване обхвана 20-километрова права по поречието на реката. Тя е част от втория стадий на „ Дай късмет на Балканката “
200 чувала боклуци, надхвърлящи един звук събраха локални доброволци и представители на съдружие „ Балканка “ в акция по разчистване на 20-километрова отческа по поречието на р. Треклянска. Участъкът обгръща региони в общините Земен и Трекляно и 7 обитаеми места в тях - селата Пещера, Враня стена, Калотинци, Раянци, Габрешевци, Трекляно и Средорек.

Акцията е втори стадий на тазгодишното издание на самодейността „ Дай късмет на Балканката “. В началото на предишния месец с 10 000 дребни пъстърви бе зарибен 10-километров сектор на река, приток на Искър. Проектът е ориентиран към опазването биоразнообразието в България и съответно на един от най-застрашените от изгубване типове – балканската пъстърва.

Над 90% от събрания отпадък са пластмасови и текстилни боклуци. По този метод акцията предотврати попадането им в реката и опазването на балканските пъстърви, които са мощно уязвими в нечисти и небогати на О2 води.

Само за 8 години Лидл България способства за зарибяването с над 390 000 балканските пъстърви в над 30 български реки. По този метод компанията поддържа опазването на популацията на един от най-застрашените и изчезващи типове в речните басейни у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР