Акция по събарянето на незаконни постройки в ромската махала „Максуда”

...
Акция по събарянето на незаконни постройки в ромската махала „Максуда”
Коментари Харесай

Събориха 18 постройки в „Максуда”

Акция по събарянето на противозаконни постройки в ромската махала „ Максуда” във Варна беше извършена през днешния ден. Няколко часа лиши събарянето на 18-те къщи. Повечето са се намирали около дерето на гетото, където би трябвало да е продължението на бул. „ Левски”.

Всички парцели са имали заповед за премахването им още преди месеци. До насилственото им срутване се стига, защото притежателите не са създали това непринудено.

Акцията в „ Максуда” е предходна без напрежение, защото притежателите са били предизвести преди много време. „ Няколко пъти разговаряхме, на три пъти правихме срещи с хората, които живеят тук. Подробно им беше обяснявано, че рано или късно това ще се случи, тъй като има издадени заповеди и те се не са обжалвани по надлежния ред”, сподели пред Дарик радио шефът на общинската дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред” Николай Няголов.

Предишната акция по премахването на противозаконни постройки в региона беше през август 2015 година Тогава бяха съборени 46 противозаконни къщи.











Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР