Акция на спецполицаи в ранната сутрин на няколко места в

...
Акция на спецполицаи в ранната сутрин на няколко места в
Коментари Харесай

Спецакция в офиси на Васил Божков. Той: Това е политическа репресия

Акция на спецполицаи в ранната заран на няколко места в столицата. Проверяваха се офиси на предприемача Васил Божков. Около тях имаше засилено полицейско наличие.

Малко преди обед от Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че на територията на столицата се правят процесуално-следствени и оперативно-издирвателни дейности, свързани с следствието на убийството на Алексей Петров.

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура, се споделя в известието. Васил Божков дефинира акцията като политическа принуда и съобщи, че няма нищо общо с Алексей Петров.

Божков уточни, че при акцията не е конфискувано нищо, няма арестувани, нито изведени като очевидци. Според него това е била изцяло безсмислена акция.

Бизнесменът разгласи, че приготвя нов политически план. По думите му той ще бъде регистриран скоро, а дейностите против него са, с цел да бъде спрян този план и да се плашат хората, които го поддържат.

Малко по-късно беше отведен за разпит в Столичната дирекция на вътрешните работи. След близо два часа Божков излезе от полицията. Пред публицисти сподели, че не е бил разпитван за гибелта на Алексей Петров.

" Днешната акция е следващият конфликт на Божков с правораздаването. През последните три години му бяха повдигнати близо 20 обвинявания, попадна под ударите на закона „ Магнитски ”, избяга в Дубай, където прекара близо три години и най-после се завърна в България, с цел да бъде подложен под домакински арест - за данъчни измами. Почти 5 месеца след непредвиденото си прибиране Божков призна, че съжалява за това. Там бях недостижим, върнах се да направя нещо за вас ", съобщи през днешния ден той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР