Акциите на Volkswagen AG демонстрираха най-висок ръст през последните десет

...
Акциите на Volkswagen AG демонстрираха най-висок ръст през последните десет
Коментари Харесай

Акциите на Volkswagen скочиха с почти една трета след обещанията да изпреварят Tesla до средата на десетилетието

Акциите на Volkswagen AG демонстрираха най-голям растеж през последните 10 години. Това се случи след няколко брифинга, по време на които концернът приказва за проектите си да смъкна Tesla от лидерската позиция на пазара на електрически транспортни средства.

Така общоприетите акции на VW покачиха стойноста си с 29%. Причината е, че компанията разгласи проекти за стандартизиране на основни технологии и мащаби, които мъчно биха могли да бъдат осъществени, както от Tesla, по този начин и от останалите по-големи производители на коли.

От VW обявиха, че ще изградят шест нови завода за акумулатори единствено в Европа. Компанията възнамерява да продаде 1 милион електрически автомобила още тази година и се стреми да стане водач на международния пазар на електрически автомобили не по-късно от 2025 година.

Делът на напълно електрическите транспортни средства в Европа се чака да нарасне до 60% от общите доставки до 2030 година. VW декларира още, че ще форсира процеса на промяна, започвайки това през 2021 година, с цел да приспособява индустриалния си потенциал към електрическите транспортни средства.

В момента WV преразглежда обширния си лист от интервенции, с цел да освободи средства за създаване и внедряване на новите технологии. Компанията възнамерява да разшири своя личен състав за разработка на програмен продукт до 10 000 души.

Това е по този начин, тъй като VW се концентрира върху функционалностите за самостоятелно шофиране и развиването на автомобилните операционни системи. Съобщава се, че наемането на огромен брой програмисти ще направи VW един от най-големите европейски разработчици на програмен продукт.

Това ще усили възможностите на компанията да настигне Tesla и да се опълчи на рисковете, подбудени от автомобилните упоритости на Apple и Alphabet. Ще напомним, че предходната година, заради пандемията от ковид, облагата на марката Volkswagen спадна до 454 милиона евро от 3.8 милиарда евро през 2019 година.

Оперативната облага за марката Audi, също благосъстоятелност на VW, е спаднала от 4.5 милиарда евро на 2.7 милиарда евро. Печалбата на марката Porsche е спаднала с 200 милиона евро до 4 милиарда евро. Концернът разгласи предишния месец, че чака рентабилността тази година да се усъвършенства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР