Акциите на вицепремиера Валери Симеонов, който през уикенда лично проверяваше

...
Акциите на вицепремиера Валери Симеонов, който през уикенда лично проверяваше
Коментари Харесай

Ще смени ли Шумен името си: как мрежите оценяват акциите на Валери Симеонов в Слънчев бряг

Акциите на вицепремиера Валери Симеонов, който през уикенда персонално ревизираше и вкарваше ред в шумни заведения в курорта Слънчев бряг, както и реакции на посетителите към него, станаха мотив за остроумни реакции в обществените мрежи. " Дневник " събра част от тях:
Валери Симеонов е постановил град Шумен да премисли името си.

— Samuil Petkanov (@samuilpetkan) August 14, 2017
Обедните излъчвания вести стартират с: " Валери Симеонов влезнал в един бар... ", разяснява в " Туитър " консуматор с име ЗаЗо. Според бот " Валери Симеонов е и психотерапевт може да накара гласовете в главата ти да са тихи ".

Журналистът Иван Бедров стига по-далеч в упованията: " След като арестува DJ и му конфискува тонколоните, Валери Симеонов издаде разпоредба: Поне 50% от музиката в заведенията да е българска сцена ".

Карикатуристът Христо Комарницки реагира с въпрос: " Г-н Симеонов, От хотел " Берлин " се носи непрекъснато мощна медийна чалга. Не мога да дремя. Ще арестувате ли DJ 6!6!? ". А това е карикатурата, с която отразява абсурда през днешния ден:


Не липсват и противоположни отзиви, на консуматори в мрежите, които поддържат дейности на вицепремиера. " С риск да взривя туитър ще кажа, че не намирам нищо неправилно в дейностите на Валери Симеонов ", написа в " Туитър " gregory.

Във " Facebook " Letiashtata Kozzila Erato поздравява Валери Симеонов по този начин:


И за край - сериозен и обширно необорим разбор на случилото се:

21 неща, които вицепремиерът е по-добре да направи,

в сравнение с да ускорява " заучената беззащитност " в държавните институции, разказва в статус във " Facebook " Любомир Аламанов. Ето още от поста му:

Вицепремиерът Симеонов направи показна акция, затвори две заведения, арестува един DJ и се похвали във Facebook. Няма неприятно. Лошото е, че си мисли, че сходни практики са естествени за един вицепремиер. И, което е най-лошо, счита, че същността на демокрацията е в това държавните институции да си правят работата единствено под политическа поддръжка.

Тъй като очевидно вицепремиерът не схваща в какво се състоят неговите отговорности и стратегически отговорности, а и с цел да съм благ и градивен, давам 21 хрумвания за действия, които имат по-голям приоритет за неговия пост от предвождане на щурмови отряди. В естествените страни, несъмнено, с добре развито демократично устройство.

Та, един вицепремиер би трябвало:
1. Да научи какво е демокрацията и по какъв начин работят демократичните институции.
2. Да направи инспекция за какво локалните клонове на съответните държавни институции до в този момент не са работили.
3. Да смени шефовете на локалните клонове на държавните институции, в случай че до в този момент не са работили, тъй като не са виждали проблем.
4. Да даде шефовете на локалните клонове на държавните институции на съд, в случай че са виждали проблем и не са реагирали, тъй като са били стимулирани финансово да не го вършат.
5. Да уволни шефовете на държавните институции в София, в случай че са упражнявали чадър над локалните клонове и не са им давали да реагират, макар, че са виждали проблем.
6. Да постави хора отпред на държавните и локални институции и на им даде успокоение, като не позволява политическо вмешателство, с цел да си правят работата. И те да вървят и да ревизират нарушаванията непрестанно.
7. Да разпорежда затваряния и изземвания в извънработно време, в случай че въпреки всичко се постанова да се вършат. Няма смисъл всички туристи да ни виждат резила. Колкото и да е изкусително от позиция на персоналното его.
8. Да сътвори условия всички държавни и локални институции да си правят работата по този начин добре, че дори и да се смени политическото управление, да не се забележи разликата.
9. Да сътвори задоволително сигурна система от secret shoppers, с цел да се подсигурява, че няма да има административен произвол над фирмите.
10. Да помогне и интензивно да взе участие в създаване и използване на тактика за развиване на туризма.
11. Да помогне и интензивно да взе участие в създаване и използване на тактика за битка с противообществените прояви във всеки един случай – заведения по морето, денонощни сватби по улиците, общински поправки техники през нощта, и така нататък
12. Да помогне и интензивно да взе участие в създаване и използване на методология за инспекция на всички случаи на " проблематични " покупко-продажби, парцели, градежи, решения на локални институции и така нататък
13. Да помогне и взе участие в създаване на тактика какво да се прави със Слънчев бряг. Това град ли е, компания ли е, курорт ли е и какво значи това?
14. Да помогне и взе участие в създаването на спешен проект за предварителна защита и реакция какво прави българската страна, в случай че 200 000 руснаци, притежатели на парцели по Черноморието, се обединят и гласоподават за разединение на една община от територията на България.
15. Да вземе ограничения и да провежда оправянето на КПП-тата. Състоянието, в което се намират сега, е срамно. А това са вратите на България към света.
16. Да взе участие в анализирането на нуждата от понижаване на административната тежест и в създаването на ограничения за намаляването й. Строителите преди месец оповестиха, че за дребна колиба в планината се желаят 155 разрешителни, колкото и за осем големи мола в центъра на столицата.
17. Да подкрепи процеса по въвеждане на безмълвното единодушие от страна на държавната и общинската администрация.
18. Да вземе отношение по тематиката с турските радиостанции, които не престават да се чуват дори в Обзор. И да ревизира за какво КРС продължава да не взима отношение.
19. Да направи разбор за какво задграничните вложения са се сринали тази година. И да предложи ограничения по какъв начин да се обърне отрицателната наклонност.
20. Да мисли световно и стратегически на къде политиците водят страната и народа. Ако го е измислил, да си каже.
21. Да си вземе професионален информационен консултант. И да му слуша препоръките.

Демократичните институции би трябвало да работят свободно и без значение от политическо вмешателство. Това е основата на правовата страна. Всичко друго са празни приказки, недоумение или отвращение. Вицепремиерите би трябвало стратегически да дават насоки за развиване, а институциите да си гледат тяхната работа. И е тъжно, че отново би трябвало да обясняваме обикновени неща. Само тъй като върховен политик желал да показва интензивност, с цел да замаже, че нищо не се прави по главните тематики.

Не изисквам, че това са най-важните неща, които би трябвало да се свършат. Или че са всички. Всеки може да добави още и още. Остава единствено гласоподавателите, тези, които са изпратили днешния вицепремиер на власт, да схванат, че с показност и евтини спектакли по Слънчака не може да се ръководи една страна. И доста, но доста хубаво да си помислят за идващите избори...

Заключение. Ако вицепремиерът и неговите почитатели не са разбрали дългия пост, изяснявам още по-просто. Ситуацията е аналогична със остарялата алегория за рибите и гладните хора. Изкусително е да нахраниш гладните. Изглеждаш добър. Но по този начин развиваш " заучена беззащитност ". Гладните ще стоят и ще чакат постоянно да ги нахраниш. Трябва да ги научиш сами да си подготвят храна и сами да се хранят. За да останат хора. Та, колкото и да наподобява добре, че " най-сетне някой е направил нещо ", това " нещо " единствено демонстрира нефелността на институциите и им усилва " заучената беззащитност ".

Институциите би трябвало да се научат да работят сами, с цел да се съблюдава закона. Ако не могат, да се разпуска всичко и да се затваря страната. Така че дейностите на вицепремиера са с отрицателен нюанс, колкото и да не се има вяра на мнозина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР