Акциите на италианския футболен гранд Ювентус пострадаха след изненадващата загуба

...
Акциите на италианския футболен гранд Ювентус пострадаха след изненадващата загуба
Коментари Харесай

Акциите на Ювентус се сринаха след загубата от Аякс

Акциите на италианския футболен гранд Ювентус пострадаха след изненадващата загуба от холандския Аякс в четвъртфиналния дуел от Шампионската лига.

Книжата на Юве стартираха комерсиалната сесия в сряда със срив от 22%. Впоследствие част от загубите бяха възобновени, само че все пак акциите на футболния клуб завършиха със спад от близо 18 на 100.

Така италианският хегемон изтри близо 400 милиона евро от пазарната си капитализация, която сега възлиза на 1.4 милиарда евро.

В сряда вечерта книжата на Ювентус се търгуваха на 1.39 евро за брой, откакто по-рано през седмицата, преди конфликта от Шампионската лига, удариха исторически връх от 1.70 евро

В същото време книжата на Аякс, който също е обществено сдружение, нарастнаха с близо 10% на борсата в Амстердам до рекордно равнище от 18.70 евро за брой. Пазарната оценка на холандския клуб към този момент надвишава 340 милиона евро, само че въпреки всичко е към четири пъти по-малка от тази на именития му противник.

" Децата на Господ ", както е прякорът на играчите на Аякс, победиха с 2:1 в срещата реванш, която се игра на стадиона в Торино. Така с общ резултат от 3:2 те се класираха за полуфиналите на най-елитния европейски футболен шампионат, където ще се изправят против британския Тотнъм.

За този собствен триумф Аякс ще получи 12 милиона евро от наградния фонд. Ако футболистите от Амстердам съумеят да доближат финала и да го завоюват, в касата на клуба ще влязат още 19 милиона евро.

Ювентус се намира на 11-о място в класацията на Deloitte за най-богатите футолни тимове в света.

Годишните доходи на бианконерите възлизат на 350 милона евро, което ги прави най-заможният клуб в Италия. Аякс пък се намират отвън Топ 20 в влиятелния лист./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР