Акциите на американската технологична компания Apple достигнаха рекордно ниво на

...
Акциите на американската технологична компания Apple достигнаха рекордно ниво на
Коментари Харесай

Акциите на Apple достигнаха рекордно ниво на пазарна капитализация

Акциите на американската софтуерна компания Apple доближиха рекордно равнище на пазарната капитализация от 3 трлн. $. Това е второто следващо рекордно високо ценово ниво на затваряне за акциите на компанията. Първото беше на 3 януари 2022 година, когато за малко доближи връх над 3 трлн. $ в границите на деня, преди да завърши сесията малко под тази граница.

Цената на акциите на Apple нараства с 46% от началото на 2023 година Приближаването  към крайъгълния камък от 3 трлн. $ е разследване на стартирането на пазара на 5 юни на скъпи очила за добавена действителност - най-рискованият залог на компанията от представянето на iPhone преди повече от десетилетие.
-->
Тазгодишният триумф на фондовия пазар за Apple е в внезапен контрастност с 2022 година В началото на 2023 година пазарната капитализация на Apple падна под $2 трилиона при търговия за първи път от началото на 2021 година

Последният тримесечен доклад на Apple през май сподели спад на приходите и облагата, само че надмина упованията на анализаторите. Наред със постоянното назад изкупуване на акции финансовите резултати затвърдиха репутацията на компанията измежду вложителите като сигурна инвестиция в интервал на световна икономическа неустановеност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР