Българският гребец Кристиан Василев говори ексклузивно за БНТ след Припомняме

...
Българският гребец Кристиан Василев говори ексклузивно за БНТ след Припомняме
Коментари Харесай

Кристиан Василев пред БНТ: Основната ми цел е олимпийски медал в Париж

Българският гребец Кристиан Василев приказва извънредно за Българска национална телевизия след

Припомняме ви, че Василев заслужи правото си да взе участие на най-големия състезателен конгрес на планетата, откакто през вчерашния ден приключи втори на европейското състезание в Сегед, Унгария, което служеше и като подготовка за Олимпийските игри във френската столица през лятото.

" Това за мен е дълго чакан резултат, който се надявах да реализира още предходната година. В последна сметка съм задоволен и може да се каже, че един това ми падна от гърба ", показа родният играч.

" Напрежението несъмнено беше по-голямо, тъй като това не беше нормално съревнование. Бях доста под напрежение изключително в първия ми старт. Когато пристигна време за финала обаче, към този момент знаех, че би трябвало да съм без неточност в идващите 7-8 минути. Все отново съумях да устоя и физически, и душевен ", продължи той.

За Кристиан Василев Париж 2024 няма да бъде дебют на олимпийски игри, откакто той към този момент взе участие в Рио де Жанейро 2016. Преди осем години обаче той гребеше паралелно до Георги Божилов на двойка скул, като в последна сметка двамата финишираха на 9-а позиция в конкуренцията.

Осем години по-късно роденият в Пловдив спортист още веднъж ще започва под знака на петте преплетени кръга, като този път той е окуражен да се пребори за орден.

" Чувството да участваш на олимпийски игри в ужасно. Това е съревнование като всички останали, само че просто атмосферата е друга. Всичко е неповторимо и си заслужава да се хвърли целият този труд и ограничения, с цел да отидеш на олимпийски игри. Искам единствено да съм здрав, с цел да може подготовката ми през идващите три месеца да протече умерено. Основната ми цел е олимпийски орден ", разяснява Кристиан Василев.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР