Актрисата Пилар Бардем е починала в клиниката Ruber в Мадрид

...
Актрисата Пилар Бардем е починала в клиниката Ruber в Мадрид
Коментари Харесай

Отиде си майката на Хавиер Бардем - голямата актриса Пилар Бардем

Актрисата Пилар Бардем е умряла в клиниката Ruber в Мадрид на 82-годишна възраст, откакто не е преодоляла " респираторна рецесия ", поради която е приета в болница от няколко дни, потвърдиха източници от филмовата промишленост, оповестява RTVE.

Нейните деца оповестиха тъжната новина:

" Нашата майка, нашият образец, умря. Тя си отиде в мир, без премеждия и заобиколена от любовта на околните си. Ние знаем за привързаността и възхищението, което доста хора изпитваха към нея, във и отвън Испания, към актрисата и боеца и постоянно подкрепящ човек, който беше тя. Благодарим от сърце за тази обич към нашата майка ", се споделя в известието, подписано от нейните деца Карлос, Моника и Хавиер Бардем.

Премиерът Педро Санчес изрази своите съболезнования в Twitter, като съобщи: " Оставя ни голямото си завещание във филмите, театъра и малкия екран. Но великата Пилар Бардем беше на първо място бранител на равенството, свободата и правата на всички. Нейната памет постоянно ще бъде с нас ".

По същия метод министърът на културата и спорта Микел Исета е измежду първите, които съжаляват за загубата на Бардем посредством многочислените известия, които към този момент циркулират в обществените мрежи, предава БГНЕС.

Коя е Пилар Бардем?

Родената в Севиля през 1939 година Пилар Бардем е матриархът на клана на актьорите и режисьорите, които носят нейното фамилно име: сестра на Хуан Антонио Бардем и майка на Карлос, Моника и носителя на " Оскар " Хавиер Бардем. В дългата си кариера е взела участие в над 80 игрални кино лентата, в това число: „ Никой няма да приказва за нас, до момента в който не умрем “, от Агустин Диас Янес и за който тя завоюва „ Гоя “ за най-хубава поддържаща актриса през 1995 г.; „ Carne Trémula “ (1997) от Педро Алмодовар, „ Без вести за Бог “ (2000); „ Мария Керида “ (2004) „ Алатристе “ (2006) или „ Цигански крал “, което е едно от последните ѝ осъществявания през 2015 година

Участвала е и в голям брой телевизионни сериали и 50 театрални  пиеси. Тя е ръководител на Асоциацията на устните преводачи, Общество за ръководство (AISGE) от 2002 до 2018 година и понастоящем президент на Фондация AISGE, която носи най-социалната част на тази асоциация. И точно обществената и активистка част от Бардем е другата от най-поразителните през целия ѝ живот, забележима глава в отбраната на правата на дамите измежду други битки като " Не на войната ", отбрана на народа на Сахара, правата на бежанците и многочислени други, само че постоянно за правдивост, тъждество и обществена ангажираност, написа Actualno.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР