Актрисата Джуди Денч може би скоро ще се оттегли завинаги

...
Актрисата Джуди Денч може би скоро ще се оттегли завинаги
Коментари Харесай

Голяма кинозвезда се оттегля, причината е ужасяваща

Актрисата Джуди Денч може би скоро ще се отдръпна вечно от занаята. На 88-годишна възраст Денч е известна като една от най-великите актриси на следвоенната ера и към този момент съвсем седем десетилетия пленява сърцата на публиката по целия свят с изключителните си осъществявания както на сцената, по този начин и на екрана.

Но в този момент, съгласно “Мирър “, Денч се бори с дегенеративно заболяване на очите, наречено възрастова макулна недъгавост (ВМД), което последователно визира способността ѝ да вижда и да извършва своите задания.
-->
Джуди Денч твърди, че може да се наложи да се откаже от актьорската си активност заради влошеното си зрение, което от ден на ден затруднява визията на снимачната площадка и четенето на сюжети.

В изявление за изданието Джуди Денч разкри, че зрението ѝ доста е намаляло заради появяването на ВМД. Това заболяване я прави неспособна да чете сюжети или да вижда ясно на снимачната площадка, което съставлява предизвикателство за актрисата.

Въпреки трудностите, които съпътстват положението ѝ, непобедимият дух на Джуди Денч си личи. Тя разкрива, че научаването на реплики става все по-трудно, само че не разрешава това да я възпре да преследва пристрастеността си.

През 2017 година Джуди Денч е принудена да се откаже от правото си да кара поради влошеното си зрение - решение, което тя разказва като " травматично " и " ужасяващо ".

Актрисата споделя, че неотдавна е научила, че има забележителна фотографска памет, която ѝ разрешава да запомня дълги сюжети благодарение на другари, които ѝ повтарят репликите.

Прочутата актриса е открита в битката си, като през годините е говорила искрено за положението си в изявленията. През 2012 година тя за първи път разгласи диагнозата си и от този момент зрението ѝ последователно се утежнява.

През 2020 година Джуди Денч влезе в историята, като стана най-възрастният човек, появявал се в миналото на корицата на английския „ Вог “, на 85-годишна възраст. Тогава Джуди Денч към момента може да чете сюжети с по-голям шрифт, само че през 2021 година тя разкрива, че четенето даже на вестник или книга е станало невероятно.

Въпреки тези спънки, тя остава индиферентна и се концентрира върху нещата, които към момента може да прави и на които се любува.

През цялата си кариера Денч има голям принос към изкуството. Тя е номинирана за " Оскар " общо осем пъти и печели " Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля за превъплъщението си в кралица Елизабет I във кино лентата " Влюбеният Шекспир " през 1998 година Тя е носителка и на две награди " Златен глобус " и няколко награди БАФТА за забележителната си работа в театъра и малкия екран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР