Актрисата Даяна Риг почина на 82-годишна възраст. Тя се в

...
Актрисата Даяна Риг почина на 82-годишна възраст. Тя се в
Коментари Харесай

Почина звезда от „Игри на тронове”

Актрисата Даяна Риг умря на 82-годишна възраст. Тя се в икона на стила от 60-те години като тайния сътрудник Ема Пийл в телевизионния сериал „ Отмъстителите “.

„ Тя умря умерено рано тази заран вкъщи със фамилията си “, заяви нейният сътрудник.

Риг взе участие и в шпионския трилър „ В загадка работа на Нейно Величество “ като единствената жена, която в миналото се е омъжвала за Джеймс Бонд. Актрисата стана извънредно известна с ролята на Лейди Олена Тирел, „ Кралицата на тръните “, в хитовия сериал „ Игра на тронове “.

Тя евентуално ще бъде запомнена като една от най-силните владетелки във Вестерос, в сравнение с като съблазнителното момиче от филмите на Бонд.

Миналата година тя приказва за възхищението от ролята си в „ Игра на тронове “, казвайки за Би Би Си: „ Обичам да играя неприятни героини. Те са доста по-интересни, в сравнение с положителните. Има някои артисти, които не обичат да играят неприятни герои, те обичат да бъдат харесвани. Аз обичам да не ме харесват “.

През 1990 година Даяна печели премията за най-хубава женска роля на БАФТА за ролята на сложната за другарство свекърва в „ Майка обич “. Тя завоюва също специфичната премия на БАФТА през 2000 година за „ Отмъстителите “, споделена с другите звезди от сериала. Даяна Риг е номинирана и за девет награди „ Еми “, печелейки оценката за ролята си на госпожа Данвърс в „ Ребека “ през 1997 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР